15 februari: netwerkbijeenkomst

15 feb 2018Bijeenkomsten

De rek is er nog lang niet uit in de Eemsdelta. De jaarcijfers van Groningen Seaports over 2017 spreken wat betreft boekdelen. De overslag in de havens bedroeg 12,4 miljoen ton en dat was een stijging ten opzichte van het succevolle jaar 2016. Ook de uitgifte van bedrijventerreinen ging prima met een uitgifte van 46,2 hectare grond. De voorlopige winstprognose voor Seaports is ruim 12 miljoen euro. Verder liegen de werkgelegenheidscijfers er niet om met een stijging van 11,9%. Kortom de aantrekkende conjunctuur is duidelijk merkbaar.

Illustratief hiervoor is de in Delfzijl te bouwen fabriek van Purified Metal Company (PMC), die goed is voor 70 arbeidsplaatsen. De bouw start in april en de geplande opleverdatum is medio 2019. PMC heeft een nieuw procedé ontwikkeld om staalschroot dat met asbest vervuild is, te verwerken tot hernieuwbare grondstoffen. PMC-directeur Jan Henk Wijma legt uit hoe dit proces in zijn werk gaat en waarom als nieuwe vestigingslocatie Delfzijl is gekozen in plaats van een van de mogelijk andere 13 landelijke locaties in den lande.

Andere nieuwkomer in de regio is DHSS. DHSS was weliswaar al actief vanuit Nijlicht in de Eemshaven, maar vestigt zich nu samen met Bek & Verburg aan de Beatrixhaven in een loods annex kantoorruimte en werkplaats. DHSS werkt vooral in de offshore windindustrie als aanbieder van ondersteunende diensten zoals scheepsagentuur, helikopterservices, opslag en projectbegeleiding. Bek & Verburg is specialist op het gebied van de inzameling van scheepsafvalstoffen. Directeur Wim Schouwenaar van DHSS komt vertellen wat ze te bieden hebben en wat het belang is bij de Eemshaven.

 

Genodigden hebben inmiddels de uitnodiging ontvangen.

Bekijk de foto’s hier.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer