15 februari: netwerkbijeenkomst

15 feb 2018Bijeenkomsten

De rek is er nog lang niet uit in de Eemsdelta. De jaarcijfers van Groningen Seaports over 2017 spreken wat betreft boekdelen. De overslag in de havens bedroeg 12,4 miljoen ton en dat was een stijging ten opzichte van het succevolle jaar 2016. Ook de uitgifte van bedrijventerreinen ging prima met een uitgifte van 46,2 hectare grond. De voorlopige winstprognose voor Seaports is ruim 12 miljoen euro. Verder liegen de werkgelegenheidscijfers er niet om met een stijging van 11,9%. Kortom de aantrekkende conjunctuur is duidelijk merkbaar.

Illustratief hiervoor is de in Delfzijl te bouwen fabriek van Purified Metal Company (PMC), die goed is voor 70 arbeidsplaatsen. De bouw start in april en de geplande opleverdatum is medio 2019. PMC heeft een nieuw procedé ontwikkeld om staalschroot dat met asbest vervuild is, te verwerken tot hernieuwbare grondstoffen. PMC-directeur Jan Henk Wijma legt uit hoe dit proces in zijn werk gaat en waarom als nieuwe vestigingslocatie Delfzijl is gekozen in plaats van een van de mogelijk andere 13 landelijke locaties in den lande.

Andere nieuwkomer in de regio is DHSS. DHSS was weliswaar al actief vanuit Nijlicht in de Eemshaven, maar vestigt zich nu samen met Bek & Verburg aan de Beatrixhaven in een loods annex kantoorruimte en werkplaats. DHSS werkt vooral in de offshore windindustrie als aanbieder van ondersteunende diensten zoals scheepsagentuur, helikopterservices, opslag en projectbegeleiding. Bek & Verburg is specialist op het gebied van de inzameling van scheepsafvalstoffen. Directeur Wim Schouwenaar van DHSS komt vertellen wat ze te bieden hebben en wat het belang is bij de Eemshaven.

 

Genodigden hebben inmiddels de uitnodiging ontvangen.

Bekijk de foto’s hier.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer