Bureau Eemsdelta\EZ Informatiebijeenkomsten voor startende ondernemers

1 mrt 2017Bijeenkomsten, Service

Bureau Eemsdelta\EZ organiseert gratis startersbijeenkomsten voor aankomende en beginnende ondernemers. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ondernemers zich laten informeren over alle aspecten rondom het starten van een eigen bedrijf. Zo zijn er bijdragen van de Kamer van Koophandel, de Rabobank en Eemsdelta\EZ en deelt een al gestarte ondernemer zijn ervaringen. Op de startersmarkt staan bovendien verschillende organisaties klaar om vragen te beantwoorden.

"Er zijn veel mensen die dromen van een eigen bedrijf en die ook met veel enthousiasme beginnen", aldus Marijke van Beek, voorzitter van de Stuurgroep Economie Eemsdelta. "Toch valt de beginfase vaak tegen: er komt zo veel op een ondernemer af dat hij door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat moet je doen en wat moet je vooral niet doen? Met deze bijeenkomsten willen wij de aankomende en beginnende ondernemers op weg helpen. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Aankomende ondernemers die op dit moment in een uitkeringssituatie zitten, bieden we bovendien extra ondersteuning met een intensief begeleidingstraject."

 

Data en locaties

De startersbijeenkomsten vinden plaats in Uithuizen en Delfzijl (aanmelden via de website van Eemsdelta\EZ: www.eemsdelta.nl).

23 maart, 19.00 – 22.00 uur in het gemeentehuis in Uithuizen.

6 april, 19.00 – 22.00 uur in het gemeentehuis in Delfzijl.

 

Startersmarkt

Op de startersmarkt staan diverse organisaties klaar om aanvullende vragen te beantwoorden en bedrijfsplannen te bespreken: Kamer van Koophandel, Ondernemershuis Noord-Groningen, Rabobank Noord-Groningen, Werkplein Fivelingo, Werkplein Ability, Kredietunie Eemsregio, Stichting KomOp! en Eemsdelta\EZ.

 

Bureau Eemsdelta\EZ

Eemsdelta\EZ is het economisch samenwerkingsverband van de vier Eemsdelta-gemeenten en de provincie Groningen. Het bureau helpt ondernemers bij het oplossen van ondernemersvraagstukken, stimuleert ondernemerschap en richt zich op de verbetering van de bedrijvigheid in de regio. De gemeenten in het aardbevingsgebied werken op het terrein van economie en arbeidsmarkt intensief met elkaar samen en daarom zijn starters uit het hele aardbevingsgebied van harte welkom op deze bijeenkomsten.

 

Meer nieuws in deze categorie