Netwerkbijeenkomst 9 februari 2017

9 feb 2017Bijeenkomsten, Eemshaven

Een ingrijpende en immense opgave. Dat waren de reacties nadat een eerste inspectieronde van 1100 woningen en 350 gebouwen in het hart van het bevingsgebied als resultaat opleverde, dat vrijwel alle onderzochte huizen en gebouwen moeten worden versterkt. Wat deze conclusie voor gevolgen heeft voor alle 22.000 panden in het aardbevingsgebied is nog niet bekend. Maar dat de Eemsdelta aan de vooravond staat van een enkele honderden miljoenen kostende bouwkundige monsterklus is wel duidelijk.

De financiering lijkt vooralsnog niet het grootste probleem. Voor de Eemsdelta regio is het belangrijk dat het werk bij ondernemers uit de regio terechtkomt.

Nationaal coördinator Hans Alders is onze eerste gast. Op welke wijze gaat hij ervoor zorgen dat naast de lasten ook de lusten, in dit geval de versterkingsoperatie, worden uitgevoerd door in eerste instantie ondernemers uit het aardbevingsgebied en de provincie?

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) is de advies en uitvoeringsorganisatie als het gaat om het herstel van schade, het houden van inspecties en het versterken van woningen. Directeur Peter Kruyt van het CVW is onze tweede gast. Welke garanties kan hij bieden dat het werk door een zo’n breed mogelijke club regionale ondernemers wordt uitgevoerd. In hoeverre is hier een sturende rol weggelegd voor het CVW?

Speeddaten

Bij binnenkomst in de Evenementenhal krijgt u een 'rode' of een 'gele' kaart uitgereikt. Dit is voor het speeddaten dat na het Forum plaatsvindt. U mag aan een tafel met de kleur van uw kaart plaatsnemen waarna u kennismaakt met uw tafelgenoten en visitekaartjes uitwisselt. Na de voorstelronde kunt u discussiëren over het thema van deze dag:

De Twittercampagne 'haal Tesla naar het Noorden' is briljant.

 
Programma

17.00 uur    Ontvangst
17.30 uur    Forum met de heren Alders en Kruyt
18.10 uur    Tafelvorming voor het speeddaten
18.15 uur    Start speeddaten
18.45 uur    Buffet
19.30 uur    Eind

 

Genodigden hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Meer nieuws in deze categorie

Janny Klei nieuwe manager Eemshaven.info

Janny Klei nieuwe manager Eemshaven.info

Eemshaven.info, hét Businessplatform voor de Eemsdelta met ruim 200 aangesloten bedrijven, heeft met ingang van 1 januari 2024 een nieuwe manager. Gino Hubers geeft na 3 jaren als manager gewerkt te hebben, het stokje over aan Janny Klei. Hubers vertrekt naar de...

Lees meer