Netwerkbijeenkomst 9 februari 2017

9 feb 2017Bijeenkomsten, Eemshaven

Een ingrijpende en immense opgave. Dat waren de reacties nadat een eerste inspectieronde van 1100 woningen en 350 gebouwen in het hart van het bevingsgebied als resultaat opleverde, dat vrijwel alle onderzochte huizen en gebouwen moeten worden versterkt. Wat deze conclusie voor gevolgen heeft voor alle 22.000 panden in het aardbevingsgebied is nog niet bekend. Maar dat de Eemsdelta aan de vooravond staat van een enkele honderden miljoenen kostende bouwkundige monsterklus is wel duidelijk.

De financiering lijkt vooralsnog niet het grootste probleem. Voor de Eemsdelta regio is het belangrijk dat het werk bij ondernemers uit de regio terechtkomt.

Nationaal coördinator Hans Alders is onze eerste gast. Op welke wijze gaat hij ervoor zorgen dat naast de lasten ook de lusten, in dit geval de versterkingsoperatie, worden uitgevoerd door in eerste instantie ondernemers uit het aardbevingsgebied en de provincie?

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) is de advies en uitvoeringsorganisatie als het gaat om het herstel van schade, het houden van inspecties en het versterken van woningen. Directeur Peter Kruyt van het CVW is onze tweede gast. Welke garanties kan hij bieden dat het werk door een zo’n breed mogelijke club regionale ondernemers wordt uitgevoerd. In hoeverre is hier een sturende rol weggelegd voor het CVW?

Speeddaten

Bij binnenkomst in de Evenementenhal krijgt u een 'rode' of een 'gele' kaart uitgereikt. Dit is voor het speeddaten dat na het Forum plaatsvindt. U mag aan een tafel met de kleur van uw kaart plaatsnemen waarna u kennismaakt met uw tafelgenoten en visitekaartjes uitwisselt. Na de voorstelronde kunt u discussiëren over het thema van deze dag:

De Twittercampagne 'haal Tesla naar het Noorden' is briljant.

 
Programma

17.00 uur    Ontvangst
17.30 uur    Forum met de heren Alders en Kruyt
18.10 uur    Tafelvorming voor het speeddaten
18.15 uur    Start speeddaten
18.45 uur    Buffet
19.30 uur    Eind

 

Genodigden hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag Bijeenkomst 1 juli 2020

Verslag Bijeenkomst 1 juli 2020

De zesde editie van het Eemsdelta Open Golftoernooi is gewonnen door Steven Venema. Aries Platje en Jaap Baas eindigden op een gedeelde tweede plaats. Ook dit jaar werd het bedrijven golftoernooi, een initiatief van golfclub Duurswold en businessplatform...

Lees meer
Eemshaven.info Nieuwsbrief 05

Eemshaven.info Nieuwsbrief 05

Vlak voor het zomerreces staat de vijfde nieuwsbrief van Eemshaven.info opnieuw weer vol met nieuws en wetenswaardigheden over de rond 240 aangesloten bedrijven bij ons businessplatform. Over bijvoorbeeld het nieuwe vergaderen of onder de slogan ‘wij maken werkend...

Lees meer
Nieuwsbrief 04 – 2020

Nieuwsbrief 04 – 2020

Niet alleen businessplatform Eemshaven.info speelde in op ‘de nieuwe werkelijkheid’ door twee netwerkbijeenkomsten, helaas zonder leden, met vier televisiecamera’s op te nemen in de Evenementenhal in Delfzijl. Via een link konden de leden de opnames bekijken en...

Lees meer