Verslag kerst-netwerkbijeenkomst 15 december 2016

16 dec 2016Bijeenkomsten, Eemshaven

Op alle mogelijke manieren gebruik maken van duurzaam opgewekte energie en de chemiesector niet alleen behouden, maar verder versterken en verduurzamen. Volgens manager strategische ontwikkeling Theo Smit van Groningen Seaports en Chris Henny programmamanager chemiecluster Eemsdelta moet hier vol op worden ingezet. Uiteindelijk zou dit in de Eemsdelta moeten leiden tot de komst van nieuwe innovatieve bedrijven en groei van de werkgelegenheid.

Chris Henny benadrukte tijdens de druk bezochte traditionele Kerstbijeenkomst van businessplatform Eemshaven.info nog eens dat alle werkzame bedrijven in de Eemsdelta hun steentje moeten bijdragen om dit alles te realiseren. “Uiteindelijk moet er een Industrieagenda op tafel komen waar we precies met elkaar naar toe willen en op welke wijze we dat gaan realiseren.”
Volgens Theo Smit is de productie en opslag van waterstof ook de komende jaren een hot item in de Eemsdelta. Dit sluit ook aan bij een onderzoek van Energy Valley die samen met andere bedrijven bekijkt of het mogelijk is om waterstof te produceren met behulp van windenergie. Theo Smit; ”De Eemsdelta is de ideale plek om er een waterstofeconomie te ontwikkelen. Wat je ervoor nodig hebt is volop beschikbaar.”

Na de forumdiscussie genoten de leden van het businessplatform in een sfeervolle ambiance van een uitgebreid Kerstdiner. De volgende netwerkbijeenkomst van Eemshaven.info is op 9 februari 2017.

Klikt u hier voor meer foto’s, gemaakt door Jan Zeeman

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Verslag lunchbijeenkomst 23 mei 2024

Verslag lunchbijeenkomst 23 mei 2024

Hotel Flonk Groningen-Zuid was donderdagmiddag 23 mei de mooie locatie voor de eerste lunchbijeenkomst van Eemshaven.info van dit jaar. Manager Janny Klei trapte de bijeenkomst af waarna Suzanne de Bruin van Flonk hotels kort de geschiedenis en ambitie van het hotel...

Lees meer