Verslag netwerkbijeenkomst 12 oktober 2017

12 okt 2017Bijeenkomsten, Eemshaven

De kersverse directeur Cas König van Groningen Seaports en gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen waren het er roerend over eens. De bouw van windmolenparken met zo’n 10.000 windmolens boven de Waddeneilanden geeft de economie in de Eemsdelta een extra boost en levert het MKB veel werk op. Dit bleek gisteravond tijdens een bijeenkomst van businessplatform Eemshaven.info in de Evenementenhal in Delfzijl.

“We kunnen grote klappen maken op zee, maar ook op het land moeten we windmolens bouwen om de CO2 uitstoot terug te dringen. Dat laatste is overigens ook goed voor de werkgelegenheid, ”aldus Homan. Volgens Cas König blijkt in de praktijk dat het MKB grote bedrijven en projecten volgt om klussen binnen te halen. Het versterken van de bedrijvigheid in de Eemsdelta ziet hij dan ook als een van de doelstellingen van Groningen Seaports. Verder noemde hij als speerpunten voor deze regio de biobased economy en waterstof. Zijn streven is dat de werkgelegenheid in de Eemsdelta regio jaarlijks met 2,5% stijgt. “Ik wil graag dat veel MKB-bedrijven een goede boterham in de Eemsdelta kunnen verdienen” aldus König die zijn functie als directeur van Groningen Seaports een “droombaan” noemde.

“Ik had niet gedacht dat Harm Post voortijdig zou vertrekken. Die blijft wel tot zijn pensioen was mijn veronderstelling. Toen de functie vrij kwam heb ik geen moment geaarzeld om te solliciteren.”

 

Foto’s van de bijeenkomst, gemaakt door Jan Zeeman, treft u hier aan.

Meer nieuws in deze categorie

Janny Klei nieuwe manager Eemshaven.info

Janny Klei nieuwe manager Eemshaven.info

Eemshaven.info, hét Businessplatform voor de Eemsdelta met ruim 200 aangesloten bedrijven, heeft met ingang van 1 januari 2024 een nieuwe manager. Gino Hubers geeft na 3 jaren als manager gewerkt te hebben, het stokje over aan Janny Klei. Hubers vertrekt naar de...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer