Verslag netwerkbijeenkomst 15 februari 2018

16 feb 2018Bijeenkomsten, Eemshaven

De Eemdelta is een perfecte vestigingslocatie. Die stelling beaamden gisteren de sprekers tijdens de netwerkbijeenkomst van Eemshaven.info. Jan Henk Wijma van PMC en Wim Schouwenaar van DHSS vertelden tijdens het forum waarom zij voor hun nieuwe vestigingslocaties van bedrijven voor respectievelijk Delfzijl en de Eemshaven hebben gekozen.

‘Instanties in deze regio willen graag dat je naar het Noorden komt’, aldus de heren. Daar zij in de rest van Nederland stuitten op de nodige moeizame vestigingsprocessen, bemerkten zij in het noorden de wil van o.a. Groningen Seaports, gemeentes en ander overheden, om hen bij te staan hun bedrijven in hier te laten bouwen.

DHSS hoopt rond de zomer in een nieuw gebouw in de Beatrixhaven van start te kunnen met de werkzaamheden die gepaard gaan met de bouw van het windmolenpark in de Duitse Bocht. GE heeft ze net deze week een miljoenenorder gegund.

PCM hoopt rond de zomer de eerste paal te kunnen slaan voor hun bedrijf dat gaat zorgen dat er ‘schoon’ schroot geproduceerd gaat worden. Met een nieuwe technologie, waarvoor Delfzijl de pilotvestiging wordt, kunnen zij ‘vuile’ stoffen zoals lak, maar ook asbest, van ijzer scheiden waarna er een schoon nieuw product afgeleverd wordt. De belangstelling vanuit Europa voor dit proces is al aanwezig en ze hopen dan ook, na volgend jaar als de productie is gestart, op spoedige uitbreiding.

 

De foto’s van deze bijeenkomst, gemaakt door Jan Zeeman, kunt u op deze pagina bekijken.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Via onderstaande link kunt u de vierde nieuwsbrief van Eemshaven.info openen en lezen.   In de, naar bijna 1500 toegestuurde adressen, leest u informatie van onze leden. Nieuwe producten, het voorstellen van een nieuw lid van Eemshaven.info en het introduceren...

Lees meer