Dijkverbetering Eemshaven – Delfzijl met internationale expertise

18 nov 2016Bijeenkomsten, Eemshaven, Nieuws

Een groep internationale wetenschappers uit Japan, Verenigde Staten, Nieuw Zeeland, Australië en ons eigen land buigt zich nog steeds over de vraag op welke wijze de dijk tussen Delfzijl en de Eemshaven aardbevingsbestendig kan worden gemaakt. Dit bleek gisteravond tijdens de bijeenkomst van netwerkorganisatie Eemshaven.info in de Evenementenhal in Delfzijl die door ruim 100 leden van dit businessplatform werd bezocht. De wetenschappers kwamen gisteren bijeen in Amsterdam om zich opnieuw over deze problematiek te buigen.

De dijk tussen Delfzijl en Eemshaven is afgekeurd en wordt volgens de nieuwe normen van het Hoogwater Beschermingsprogramma, verhoogd, verbreed en verstevigd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemerscombinatie Ommelanderdiek bestaande uit Boskalis en KWS Infra. Volgens projectmanager Paul Opdam van de aannemerscombinatie wordt volgende maand begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Na het stormseizoen wordt in april volgend jaar gestart met de daadwerkelijke aanpak van de dijk. De aanleg van een nieuwe dijk in Delfzijl in het kader van het Marconiprojekt is inmiddels in grote lijnen afgerond. De dijk moet nu inklinken waarna de werkzaamheden door de aannemerscombinatie Ommelanderdiek volgend jaar worden afgerond. Met de totale werkzaamheden is een bedrag van 172 miljoen Euro gemoeid. Ook regionale aannemers worden bij de werkzaamheden betrokken. Volgens een woordvoerder van Waterschap Noorderzijlvest is dit opgenomen in het bestek voor het uitvoeren van deze miljoenen klus die eind 2019 moet zijn afgerond.

Het voormalige kantoor van Groningen Seaports in Delfzijl vormt de uitvalsbasis voor zowel de aannemerscombinatie Ommelanderdiek als het Waterschap Noorderzijlvest. In het gebouw wordt begin volgende maand ook een bezoekerscentrum gevestigd. Daar kan men met behulp van moderne technologieën het plan bekijken en de werkzaamheden volgen.

Foto’s, gemaakt door Jan Zeeman kunt u hier bekijken.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer