Verslag themabijeenkomst 17 maart 2016

17 mrt 2016Bijeenkomsten

Ruim 90 mensen bezochten gisteren de door Eemshaven.info , het Eemsdeltacollege en Werkplein georganiseerde themabijeenkomst “Route Arbeid, jonge mensen van praktijkonderwijs naar arbeidsmarkt” in Appingedam. Jonge mensen, sommigen met een beperking of een rugzakje, die vanuit het praktijkonderwijs op zoek zijn naar een plek op de arbeidsmarkt, stonden tijdens deze bijeenkomst centraal.

Directeur Hans Nijland van FC Groningen, een van de gastsprekers, zei het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid te zien om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden De club werkt daarbij nauw samen met de Novo. “Ze zijn een onderdeel van onze betaald voetbal organisatie. Ze doen bijvoorbeeld herstel-en schoonmaakwerkzaamheden. Het is fantastisch om met deze mensen te werken. Ze zijn enthousiast en voelen zich een met de club. Dat geeft ook andere mensen binnen onze organisatie weer energie,” aldus Nijland.

Geert Kruize, stage coördinator praktijkonderwijs van het Eemsdeltacollege brak een lans voor zijn leerlingen en deed een oproep aan de aanwezige ondernemers deze mensen een kans te geven op de arbeidsmarkt. “Realiseer echter wel dat deze mensen begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Dat kost tijd en energie. Wat je ervoor terug krijgt zijn enthousiaste, gemotiveerde en toegewijde arbeidskrachten,” aldus Kruize.

 

Meer nieuws in deze categorie