8 mrt 2021Eemshaven

Beste lezers,

Na mijn eerste maand als manager en ‘nieuw gezicht’ van Eemshaven.info is het tijd om mijn eerste indrukken met jullie te delen.

Waar Karla en Arnold Wielenga gefaseerd stapjes terug doen doe ik ze in hetzelfde tempo vooruit. Inmiddels heb ik al een aantal leden persoonlijk kunnen spreken en daarbij valt onder andere op dat vele inmiddels hun draai hebben gevonden in de digitale wereld maar dat men de toegevoegde waarde van het persoonlijk contact echt mist.

Het bieden van fysieke, zakelijke, contactmomenten is natuurlijk ook waar de kracht van Eemshaven.info ligt. Nu dit helaas (nog) niet mogelijk is hebben we ons de vraag gesteld waar op dit moment extra behoefte aan is en wat wij daarin kunnen bieden.

We onderzoeken bijvoorbeeld voortdurend de behoefte aan digitale ontmoetingen en de wijze waarop we dit het beste kunnen inkleden. Daarbij hebben we onszelf steeds de vraag gesteld: hoe voorzien we in de behoefte en voorkomen we daarbij dat iedereen nog meer overvoerd raakt door de grote hoeveelheid aan Teamsmeetingen, Webinars etc.

Netwerkbijeenkomsten

Komende week staan er opnames gepland volgens het beproefde concept van de netwerkbijeenkomsten, echter wederom zonder publiek. Deze “digitale bijeenkomsten” hebben dan ook voornamelijk een informatief karakter met actuele thema’s. In de eerstvolgende sessie hebben we interessante sprekers over thema’s die onze leden zeker zullen aanspreken. Uiteraard delen we zo snel mogelijk delen via de gebruikelijke kanalen.

We zijn aan het onderzoeken of we een vorm van digitaal speeddaten kunnen introduceren waarbij het lot bepaald aan welk ander lid je gekoppeld wordt. Hierdoor ontstaan waarschijnlijk zeer bijzondere, interessante gesprekken. Ook hierover infomeren wij u t.z.t.

Verder volgen we actief de ontwikkelingen m.b.t. de mogelijkheden om in groepsverband (buiten)activiteiten aan te kunnen bieden. Vanzelfsprekend alles met inachtneming van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen.

Zo hebben we voor 2021 meer ideeën ontwikkeld en hopen die, wanneer de corona-maatregelen ons dat toestaan, uit te rollen.

Themabijeenkomsten

Een aantal leden hebben aangegeven graag hun organisatie open te stellen voor een themabijeenkomst. We proberen dan een aantal leden aan elkaar te koppelen om zo een breed en interessant podium te bieden. Laten we hopen dat we weer snel dit soort bijeenkomsten kunnen houden; al is het als start maar op kleine schaal.

Vanaf nu zullen we, buiten de bekende communicatiemiddelen, nog meer communiceren via LinkedIn. Hou onze LinkedIn-pagina goed in de gaten! Uiteraard kunt u me te allen tijde bereiken omtrent vragen over ons prachtige businessplatform en alle zakelijke mogelijkheden die onze boeiende regio Eemsdelta biedt.

Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,

Gino Hubers

M.: 6 156 949 74

E.: ginohubers@eemshaven.info

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer
Verslag lunchbijeenkomst 23 mei 2024

Verslag lunchbijeenkomst 23 mei 2024

Hotel Flonk Groningen-Zuid was donderdagmiddag 23 mei de mooie locatie voor de eerste lunchbijeenkomst van Eemshaven.info van dit jaar. Manager Janny Klei trapte de bijeenkomst af waarna Suzanne de Bruin van Flonk hotels kort de geschiedenis en ambitie van het hotel...

Lees meer