Verslag netwerkbijeenkomst 27 augustus 2020

28 aug 2020Bijeenkomsten, Eemshaven

Het bedrijf S4 GroNext begint in oktober met de bouw van een nieuwe fabriek. Daarin wordt plastic afval omgezet in duurzaam gas. DelfSail 2021 heeft opnieuw twee bijzondere Tall Ships gecontracteerd en brengt een speciaal biertje op de markt onder de naam DelfSail Captain’s Ale. Verder heeft de organisatie oud FC Groningen-directeur Hans Nijland aangetrokken om de DelfSail-Businesslounge in de markt te zetten. Hij werkt daarbij nauw samen met Janet Boxmeer van Straetus Groningen. Deze Businesslounge moet tijdens DelfSail 2021 van 10 tot en met 13 juni de ontmoetingsplek worden voor sponsoren en relaties van dit maritieme spektakel.

Dit bleek gisteren tijdens een druk bezochte bijeenkomst (volgens het RIVM protocol) van Businessplatform Eemshaven.Info in de Evenementenhal in Delfzijl.

S4 GroNext, zo vertelde Leo Visser Chief Operations Officer bij S4 Energy BV, gaat ervan uit dat de productie in de nieuw te bouwen fabriek medio volgend jaar wordt opgestart. De fabriek levert op termijn 28 banen op. Werving van het personeel gebeurt volgens hem in de regio Eemsdelta. Bio MCN in Delfzijl, dat methanol produceert, wordt volgens Leo Visser een van de afnemers van het duurzame gas.

DelfSail-director Jeannette Blijdorp zei tijdens de bijeenkomst, ondanks de aanwezigheid van het corona virus, geen enkele twijfel te hebben over de doorgang van het evenement. “We hebben een professionele veiligheidsmanager gecontracteerd, die met alle zaken rekening houdt en voortdurend in overleg is met de diverse instanties,” aldus Blijdorp.

De DelfSail-director streeft ernaar dat volgend jaar van 10 tot en met 13 juni tijdens het maritieme spektakel er ruim 30 tall ships liggen afgemeerd in de haven van Delfzijl. Blijdorp zei trots te zijn, dat de Spaanse schepen El Galeon en Atyla volgend jaar te zien zijn in Delfzijl. De El Galeon is een unieke 16-eeuwse replica op ware grootte van een Spaans Galjoen. De Atyla is een houten tweemast-schoener die tussen 1980 en 1984 geheel met de hand is gebouwd naar tekeningen van negentien-eeuwse schepen die over de wereldzeeën zwierven.

 

De DelfSail-director erkende dat tijdens de vorige editie van DelfSail er onvoldoende aandacht was voor MKB-ondernemers om als sponsor te participeren in het evenement. Er komt voor deze ondernemers en andere sponsoren op het haven- terrein in Delfzijl de ‘DelfSail Businesslounge’ waar ze hun relaties en gasten kunnen ontvangen. Er zijn speciale sponsorpakketten voor de MKB-ondernemers. Oud FC Groningen directeur Hans Nijland, bijgestaan door Janet Boxmeer van Straetus Groningen, gaan vanaf volgende maand op pad om deze sponsorpakketten te verkopen. Hans Nijland; “DelfSail is een evenement waar je ongelofelijk trots op moet zijn. Ik wil graag een bijdrage leveren aan dit evenement. DelfSail begint te leven. Daar wil ik bij zijn.”

Nijland maakte tijdens de bijeenkomst van businessplatform Eemshaven.info ook bekend, dat er eind van dit jaar een boek over hem verschijnt dat wordt uitgegeven door Voetbal International. Zijn 23-jarige directeurschap van FC Groningen staat daarbij centraal.

 

Foto’s, gemaakt door Jan Zeeman, treft u hier aan.

Meer nieuws in deze categorie

Janny Klei nieuwe manager Eemshaven.info

Janny Klei nieuwe manager Eemshaven.info

Eemshaven.info, hét Businessplatform voor de Eemsdelta met ruim 200 aangesloten bedrijven, heeft met ingang van 1 januari 2024 een nieuwe manager. Gino Hubers geeft na 3 jaren als manager gewerkt te hebben, het stokje over aan Janny Klei. Hubers vertrekt naar de...

Lees meer