Verslag themabijeenkomst 12 mei 2016

12 mei 2016Eemshaven

‘Matchmaking Duitsland’

Hun economie is de grootste in Europa en ze zijn de belangrijkste handelspartner van Nederland. Duitsland, onze oosterburen. Welke kansen liggen er voor jou als ondernemer en hoe kom je binnen op die grote markt.

Het zijn slechts enkele van de vele aspecten die op 12 mei aan de orde kwamen tijdens de themabijeenkomst “Matchmaking Duitsland” die werd gehouden in Hotel Garni ‘Am Lindenhof’ in Bunde (D). Een bijeenkomst die netwerkorganisatie Eemshaven.info organiseerde samen met Baanders Export uit Groningen, EZ Bureau Eemsdelta en Groningen Seaports en die met name bedoeld was voor ondernemers, die daadwerkelijk de stap richting Duitsland willen zetten.

Ondernemer Bert Hut, directeur-aandeelhouder van De Borgmeren BV in Scharmer en directeur-eigenaar van LKH Immo GmbH & Co KG, is inmiddels alweer 12 jaar actief als vastgoedondernemer in de Duitse grensstreek. Hij vertelde over zijn eerste stappen op de Duitse markt, zijn aanpak en ongetwijfeld over de valkuilen die ook hij is tegen gekomen. Marcel Baanders legde uit op welke wijze hij ondernemers begeleidt, die de stap richting onze oosterburen willen maken. Zijn bureau Baanders Export heeft in de loop der jaren een quickscan ontwikkelt, waarmee het onderzoekt of er voor een bedrijf/product succes valt te behalen op de Duitse markt. De themabijeenkomst krijgt in september een vervolg. Op basis van de resultaten van de uitgevoerde scan worden geselecteerde bedrijven tijdens een trip naar Duitsland daadwerkelijk in contact gebracht met een voor hen interessante Duitse partner.

 

 

Meer nieuws in deze categorie

Janny Klei nieuwe manager Eemshaven.info

Janny Klei nieuwe manager Eemshaven.info

Eemshaven.info, hét Businessplatform voor de Eemsdelta met ruim 200 aangesloten bedrijven, heeft met ingang van 1 januari 2024 een nieuwe manager. Gino Hubers geeft na 3 jaren als manager gewerkt te hebben, het stokje over aan Janny Klei. Hubers vertrekt naar de...

Lees meer