De komende jaren zullen dagelijks weer duizenden bouwvakkers werkzaam zijn in de Eemshaven. Vooral de uitbouw van Google en de komst van Van Merksteijn zorgen hiervoor.

Beide bedrijven investeren in totaal een bedrag van tussen de 750 en 800 miljoen euro. Google maakte de uitbreiding negen maanden geleden al bekend, Van Merksteijn deed dat ongeveer een jaar geleden. Het bedrijf uit Almelo bouwt een fabriek waar draadstaal wordt gemaakt.

Al eerder immense bouwput

Jannes Stokroos, de commercieel directeur van Groningen Seaports, vertelde in Delfzijl bij businessplatform Eemshaven.info over de overweldigende drukte de komende tijd in de meest noordelijke haven van Nederland. Al eens eerder was de haven een immense bouwput tijdens de bouw van onder meer de energiecentrales van RWE en Nuon, toen er dagelijks meer dan 5000 man werkzaam waren.

Stokroos houdt er rekening mee dat er misschien weer een of twee bouwvakkersdorpen moeten worden gebouwd om alle werkers onderdak te bieden tijdens de bouw. Destijds waren er twee bouwvakkersdorpen, een voor de Nuon-bouwers en een voor de RWE-bouwers.

 

Lees meer op deze pagina.

 

De foto's zijn gemaakt door Jan Zeeman.