Corocor Technische Reconditionering BV

Welkom op de profielpagina van Corocor Technische Reconditionering BV

 

Onze diensten:

 • Salvage na calamiteiten
 • Projectcoördinatie
 • Droging (vriesdrogen archieven, vacuümdrogen, ruimtedroging, ontvochtigen) na waterschade
 • Industriële en maritieme reiniging
 • Brand- en roetreiniging (ESD gecontroleerde ruimten aanwezig)
 • Data recovery en erasure
 • Preventief en onderhoud
 • NEN 1010 en 3140 keuringen
 • Ontgeuring
 • Chlorideneerslag metingen / zuurmetingen
 • Vochtmetingen / RVS metingen

 

U kunt bij ons 365 dagen per jaar en 24 uur per dag terecht!

 

 

Kordaat optreden hulpdiensten en gedegen ondersteuning Corocor bij brand in bio-energiecentrale

Maandag 17 december 2018 eind van de middag werd brand ontdekt in de bio-energiecentrale Eneco Bio Golden Raand in Farmsum. De brandweer was de brand in een van de twee transportlijnen na drie uur brandmeester. Een gesprek met de heer Siem Lok, maintenance manager Eneco, die met Groningse nuchterheid over het voorval vertelt.

Op de bewuste maandagmiddag werd de operator door de portier gewaarschuwd dat vlammen uit het dak van het gebouw sloegen. De brand is ontstaan in de fuel cleaning, waar hout geclassificeerd en van ijzer wordt ontdaan. De brandweer was zeer snel ter plaatse en de politie had de weg reeds afgezet. Lok, die onderweg naar huis was, keerde snel om en heeft als plaatsvervangend Hoofd BHV-er zijn taken verricht. Het was een gecontroleerde brand zonder gevaar voor de aanwezige medewerkers en omgeving.

Door het kordate optreden van de brandweer en het kordate optreden van de afdeling EMR werd stilstand van de bio-energiecentrale voorkomen. De installatie in het gebouw bestaat uit twee redundante lijnen. Eén lijn, die voor de houttoevoer naar de opslagsilo zorgt, is deels verbrand. De tweede lijn werkt los van de andere en werd niet beschadigd. Hierdoor is de bio-energiecentrale niet volledig buiten gebruik geweest en werd op dinsdagmiddag de tweede lijn weer gestart, zodat de centrale in bedrijf kon blijven.

Het bedrijf Corocor was snel beschikbaar om aan te vangen met het schoonmaken. Eerst werden trappen en leuningen schoongemaakt om in ieder geval het gebouw weer normaal te kunnen betreden.
De schoonmaakwerkzaamheden zijn verricht tijdens het in bedrijf zijn van de bio-energiecentrale nadat de firma Bilfinger het gebouw compleet van steigers had voorzien.
Alle wanden, het plafond, de metalen draagconstructies waar de machines op staan en de machines zelf, waren met een dikke laag roet bedekt, die in vier weken tijd door tien medewerkers van Corocor is verwijderd, terwijl de centrale gewoon operationeel was. De zeer deskundige technische medewerkers hebben de elektromotoren en tandwielkasten inwendig bekeken, schoongemaakt, gerepareerd en waar nodig vervangen.

Lok is zeer tevreden over de snelle beschikbaarheid van de mensen van Corocor, die de schoonmaakwerkzaamheden op zo’n korte termijn hebben uitgevoerd. “Het directe contact met Rob Vis Dieperink verliep prettig. Problemen werden direct opgepakt en we werden op de hoogte gehouden van alle details en de laatste stand van zaken. Prima communicatie en dat heb je nodig in zo’n periode”.

Het laatste stukje reinigingswerkzaamheden moet nog worden uitgevoerd. In verband met de veiligheid van de mensen en beschikbaarheid van de lijn zal dit eind maart 2019 plaatsvinden tegelijkertijd met de geplande stop voor onderhoud. Dan zal ook de eerste transportlijn van de laatste resten roet worden ontdaan.

 

In verband met de uitbreiding van ons team in Heerenveen hebben wij plaats voor een Technisch Specialist (m/v) voor 38 uur per week.

Binnen Corocor Technische Reconditionering BV worden alle high tech activiteiten gebundeld, zoals het in de oude staat reconditioneren van machines en andere (fijn) mechanica na brand, rook, roet, explosie en waterschade (technische reconditionering). Daarmee behoren we binnen Europa tot één van de weinige bedrijven die deze specialistische werkzaamheden uitvoeren.
Het uitgebreide dienstenpalet omvat daarnaast preventief onderhoud, professionele maatregelen die de ‘levensduur’ van machines en andere elektronica kunnen verlengen. Deze diensten bieden we onder meer aan bij (industriële) bedrijven maar ook in de scheepvaart- en offshore-industrie en bij overheidsinstanties, waaronder de Nederlandse Spoorwegen.

Wij bieden jou:

Een dynamische en verantwoordelijke baan waarin je je bezighoudt met reconditioneren en/of repareren van (computer)apparatuur, consumentenelektronica en machines in onze werkplaats of bij de opdrachtgever. Je houdt je tevens bezig met storingen opsporen, meten, repareren en testen van apparatuur na een ruime inwerkperiode.

Wij verwachten:

• Een opleiding elektrotechniek (bij voorkeur elektronica of computertechniek)/ werktuigbouw op (v)mbo-niveau of vergelijkbaar;
• Enige ervaring in het repareren van (computer)apparatuur en consumentenelektronica;
• Enige kennis van diverse computerbesturingssystemen, zoals Windows, Linux en Mac OS;
• Een nauwkeurige en systematische werkwijze;
• Een dienstverlenende instelling en representatieve uitstraling;
• Stressbestendigheid, een flexibele instelling en collegialiteit;
• In bezit van rijbewijs B;
• Bereidheid tot het draaien van piketdiensten;
• Bereidheid tot het uitvoeren van werkzaamheden buiten kantooruren, in het weekend en incidenteel in het buitenland;
• Bereidheid tot het halen van VCA-certificaat (al in bezit zijn van dit certificaat is een pré).

Waar kan je op rekenen:

• Een team van enthousiaste collega’s en een informele bedrijfscultuur;
• Voldoende mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling door middel van een opleidingstraject;
• Een passend salaris en eigentijdse arbeidsvoorwaarden volgens de OSB-schoonmaak cao;
• Een bedrijfsbus voor zakelijk gebruik.

Spreekt bovenstaande omschrijving je aan?

Stuur dan je curriculum vitae met overtuigend schrijven aan Corocor Technische Reconditionering BV, t.a.v. de heer R.A. Vis Dieperink, Hermes 4, 8448 CK Heerenveen, e-mail: rob@corocor.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Versie: 03-10-2019

Zoekt u een betrouwbaar adres voor diverse (schoonmaak)werkzaamheden na water- en brandschade of andere calamiteiten?

 

Dan stellen wij u graag voor aan Corocor Technische Reconditionering BV!

 

Corocor is een bekende naam in de reconditioneringsbranche. In de jaren 80 was dit bedrijf één van de grondleggers van het reconditioneren van technische apparatuur en machines in Nederland. Later is dit overgegaan in een groot internationaal opererend bedrijf en van naam veranderd. De huidige eigenaar, Rob Vis Dieperink, was destijds werkzaam bij Corocor. Hij deed een schat aan ervaring op bij andere gerenommeerde reconditioneringsbedrijven. Onder het nieuwe Corocor zet hij, samen met zijn enthousiaste ervaren team, deze knowhow in, voor het verrichten van werkzaamheden op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Door partnership met andere reconditioneringsspecialisten is landelijke dekking gecreëerd.

 

Chloridemeeting aan boord van een plezierjacht.

Chloridemeeting aan boord van een plezierjacht.

Schoonmaak en reparatie van houtbewerkingsmachines.

Schoonmaak en reparatie van houtbewerkingsmachines.

Reconditioneering van een treinstel na brand.

Reconditioneering van een treinstel na brand.

Chloridemeeting in een serverkast.

Chloridemeeting in een serverkast.