Yachtcharter De Drait BV

text[==>>]

Welkom op de profielpagina van Yachtcharter De Drait bv

 

Jachthaven De Drait gelegen aan de oostelijke poort van het Friese vaarwater en heeft meer dan 1000 ligplaatsen verdeeld over 10 hectare. De ligging van de jachthaven is uniek temidden van de nieuwe woonwijken met woningen aan het water: De Sanding en Drachtstervaart. Kenmerkend voor de haven zijn de ruimte, rust en het vele groen.

Bereikbaar vanaf 3.5 km A7, temidden van de driehoek Groningen-Heerenveen-Leeuwarden. 1.5 uur rijden vanaf Amsterdam! 2 uur rijden vanaf  Bremen, 3 uur rijden vanaf Hamburg 3.5 uur rijden vanaf Köln.
Jachthaven De Drait is het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan het centrum van Drachten en is de toegangspoort tot het Friese merengebied. In de directe omgeving ligt het natuurgebied De Alde Feanen. De Alde Feanen is een nationaal park met vele landschappelijke waarden. Bovendien zijn er diverse mogelijkheden voor watersport. Direct aangrenzend zijn de watersportplaatsen Grou en Eernewoude. Jachthaven De Drait heeft een open vaarverbinding naar het Friese Merengebied.


Het Friese Merengebied kent een grote variatie aan mogelijkheden, er zijn meer dan 30 meren met elkaar verbonden. Via de Waddenzee bereikt men de Waddeneilanden en op slechts een paar uurtjes varen het uitgestrekte IJsselmeer.

Drachten ligt aan de Lits- Lauwersmeer route, waardoor tevens een korte verbinding is ontstaan met het Lauwersmeergebied en Duitsland met een beperkte doorvaarthoogte van ± 3.00 meter. camperplaatsen zijn aanwezig.