Eemshaven Distribution Center

Welkom op de profielpagina van Eemshaven Distribution Center

Necron Group is een vanuit Zwitserland opererende private vastgoed investerings- en ontwikkelingsmaatschappij met een lange termijn focus op het duurzaam ontwikkelen van hoogwaardig logistiek en hospitality vastgoed in Europa. De Necron Group heeft de afgelopen jaren ca. 200.000 m2 vastgoed ontwikkeld en heeft binnen Nederland inmiddels een pipeline van meer dan 1 miljoen vierkante meters.

In Eemshaven is op 13 april jl. het startsein gegeven voor de realisatie van een totaal ca. 68.000 m2 duurzaam logistiek bedrijfsgebouw. Onder het toeziend oog van o.m. CEO Gerard van Liempt en CCO Bjørn Carlier van ontwikkelaar Necron Group en vertegenwoordigers van het bouwbedrijf aan de Stegge Twello, sloegen Wethouder Eltjo Dijkhuis van de Gemeente Het Hogeland en Cas König (CEO van Groningen Seaports) de feestelijke eerste paal van deze duurzame logistieke bedrijfsruimte aan de Borkumweg in Eemshaven.

Het nieuw te bouwen grootste Warehouse in Noord-Nederland verrijst aan de Borkumweg in het havengebied van Eemshaven. Het zogenaamde Dedicated Warehouse is uniek en strategisch gelegen met rechtstreekse entree naar de Noordzee. Het gebouw biedt in totaal 62 laaddocks, is toegankelijk voor langere, zwaardere voertuigen (LZV’s) en krijgt een negatieve CO2-voetafdruk dankzij het uitgebreide gebruik van biobased bouwmaterialen en meer dan 12.000 m² aan zonnepanelen op het dak. Er wordt gestreefd naar een BREEAM Excellent certificering en de oplevering staat gepland in Q1 2024.