Eemsdelta EZ

text[==>>]

Welkom op de profielpagina van EemsdeltaEZ

EemsdeltaEZ: het ondernemersloket van de DEAL-gemeenten

De ondernemer staat in de dienstverlening van EemsdeltaEZ centraal! U kunt als ondernemer bij ons terecht met al uw vragen op het gebied van de gemeentelijke overheid, zoals bedrijfsuitbreiding, nieuwe vestigingen, bedrijventerreinen, grondaankoop, vergunningen, subsidies en personeel. Ondernemers hebben één aanspreekpunt waar ze met al hun vragen terecht kunnen. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat vragen bij de juiste afdelingen terechtkomen. EemsdeltaEZ werkt voor en met de ondernemers in de regio Eemsdelta (gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum).

 

Stimuleren economische ontwikkeling Eemsdelta
Daarnaast houdt EemsdeltaEZ zich ook uitdrukkelijk bezig met het stimuleren van de economische ontwikkeling in de Eemsdelta. We kijken dan vooral naar de belangrijkste vestigingsplaatsfactoren voor bedrijven, zoals een goede infrastructuur en een arbeidsmarkt met voldoende aanbod van gekwalificeerd personeel.

 

Vier gemeenten werken samen op economisch vlak
EemsdeltaEZ is het economisch bureau van de vier DEAL-gemeenten, Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum. Het vormt de oren en ogen van deze gemeenten als het gaat om bedrijven en bedrijvigheid in de regio. Wij voeren het economisch beleid uit zoals dat door de stuurgroep Economie, Arbeidsmarkt en Infrastructuur Eemsdelta wordt vastgesteld. In deze stuurgroep zijn de vier Eemsdelta gemeenten vertegenwoordigd en de provincie Groningen.

 

Partners
EemsdeltaEZ werkt intensief samen met de belangrijkste economische partners in ons gebied, waaronder het georganiseerde bedrijfsleven (S.B.E. en B.B.E.), Groningen Seaports en de Kamer van Koophandel.

 

Vestigingen
EemsdeltaEZ werkt vanuit twee vestigingen:
1.  Gebouw Nijlicht:  Schildweg 16, 9979 XR Eemshaven.
2.  Eemsmondgebouw: Duurswoldlaan 2, 9936 HA Farmsum.