epoMAT

Welkom op de profielpagina van epoMAT

Groningen – Het bedrijf epoMAT reliability & conditioning monitoring, gebruikt artificiële intelligentie (AI) om te voorspellen wanneer machines onderhoud nodig hebben.

epoMAT is gespecialiseerd in ‘predictive maintenance’. Dat houdt in dat verschillende parameters zoals trillingen, temperatuur en geluid continu gemonitord en geanalyseerd worden. Op basis daarvan kan epoMAT voorspellen wanneer een machine stuk zal gaan, zodat ze tijdig onderhouden of hersteld kan worden.

Big data en AI

Het onderhoud van machines is zo oud als de industrie zelf, maar epoMAT verandert de sector door er een nieuwe ontwikkeling en software innovatie aan toe te voegen.
epoMAT is aanbieder van technologische oplossingen zonder gebruik te maken van ingewikkelde programmeertaal. “Hoe kun je een applicatie bouwen zonder een enkele regel code te schrijven?” is een vraag die we nogal eens horen. Hier is het geheim: epoMAT-programmeurs schrijven de code die de basis legt voor de visuele modelleringselementen waarmee u vervolgens uw applicaties bouwt. Eigenlijk is het zo, wanneer u bouwt met een no-code platform, bouwt u met code, alleen het is verborgen (zodat u het niet hoeft te schrijven!). Dat doen wij voor u. Dat bespaart u veel tijd en geld. Met een no-code platform kunt u uw personeel uitrusten met de tools die ze nodig hebben om een zakelijke, web- en mobile applicatie te bouwen zoals bijvoorbeeld een dashboard wat realtime informatie verschaft over machines of productieprocessen.

Kortom: Wij ontwikkelen en leveren diverse web-based diensten met behulp van enkele van de nieuwste technologieën in de industrie. Al onze oplossingen zijn erop gericht om de technische kennis die onze klanten en hun gebruikers nodig hebben te verminderen. Met onze no-code benadering stellen we onze klanten in staat om verder te gaan dan industrie 4.0 en om geweldige serviceoplossingen te leveren aan de rest van de markt zonder kostbare middelen te verspillen aan dure in-house ontwikkelingsprogramma’s.

Voordelen

predictive maintenance heeft voor de industrie alleen maar voordelen. Om te beginnen financieel: om machines te onderhouden moet de productie stilgelegd worden en, een productielijn die stil ligt, levert niets op. Door onderhoud te uit te voeren wanneer het echt nodig is, kan een bedrijf dus rendabeler produceren. Tegelijk wordt vermeden dat een machine stuk zou gaan door een gebrek aan onderhoud. Een defect kan immers zware gevolgen hebben: denk aan brand, milieuschade, gewonden of zelfs doden. En door tijdig onderhoud blijft de productiekwaliteit gewaarborgd. Dankzij predictive maintenance wordt een industriële installatie dus veiliger, productiever, minder vervuilend en levert bottom-line meer winst op!

Enthousiast?

Neem contact op met Menno Wijkstra +31 612 730 977 of m.wijkstra@epomat.com en hij helpt u graag verder.