Golfclub Duurswold

Welkom op de profielpagina van Golfclub Duurswold

Voor de ware golfliefhebber ligt in de gemeente Slochteren een schitterende golfbaan.
Golfbaan Duurswold ligt aan de zuidoever van het Schildmeer en bestaat uit 9 wedstrijdholes, driving range en 6 par 3- oefenholes. Baanarchitect Gerard Jol van Jol Golfdesign heeft een baan ontworpen met veel reliëfs, ruime greens en mooie waterpartijen. De ruim opgezette baan biedt een regelrechte uitdaging voor gevorderde golfers, maar ook beginnende golfers zullen veel plezier beleven aan deze baan.
 

– MISSIE GOLFCLUB/GOLFBAAN DUURSWOLD –

Golfclub Duurswold is één van de uitdagendste en groenste golfbanen van Nederland. Wij willen dat plezier en prestatie hand in hand gaan. Pure sport op elk niveau van de golfsport in een schitterende natuurlijke omgeving. Dat is wat wij bieden. Pure beleving!
Onze kernwaarden zijn dan ook:

Beleving
Open
Kwaliteit
Uitdagend
Actief

Wij zijn een open club. Lid of geen lid, wij willen dat iedereen zich welkom voelt. In de fraaie omgeving, in ons clubhuis, op onze driving range en op onze par 3 of 9 holes baan. Overal moet het genieten zijn voor leden en niet leden.

Daarom staan we voor kwaliteit! Geen overbodige luxe maar puur golf! Iedereen die bij ons golft moet zich kunnen ontspannen en inspannen. Dus moet alles kloppen. Van kop koffie tot een perfecte green op hole 9. Vanaf binnenkomst tot vertrek.

Gelegen in de prachtige natuur bij het Schildmeer, hebben wij een zeer uitdagende baan en daar zijn we trots op. Dat maakt ons bijzonder en uniek. Golfclub Duurswold geeft mensen de gelegenheid grenzen te verleggen in de golfsport. Of je nu een hoge of lage handicap hebt, elke golfer geniet van onze baan!

Wij zijn een actieve club. Die actief betrokken is bij haar leden en andersom maar ook actief voor mensen die als gast komen golfen. Als relatief jonge golfclub zijn we groeiende en daarom zeer actief in de regio. Wij luisteren naar onze leden en gasten en doen daar wat mee. Open en actief! Dat vinden wij belangrijk.

Kortom: Golfclub Duurswold staat voor golfbeleving in haar puurste vorm. Klinkt simpel, maar reken maar dat we daar elke dag met hart en ziel aan werken.

Vereniging Golfclub Duurswold

Marten Schmidt, voorzitter

 

Golfvereniging
Golfclub Duurswold is een enthousiaste en gezellige club, die laagdrempelig is.
Na het behalen van uw clubhandicap 54 kunt u als verenigingslid meedoen aan clubwedstrijden en kunt u uw EGA handicap halen en verbeteren. Verder bent u lid van de Nederlandse Golf Federatie.

Praktijk- en theorielessen
De lessen op de golfclub worden gegeven door pro’s van de Tee-2-Green Golf Academy uit Gasselternijveen en deze leiden op tot het halen van baanpermissie en clubhandicap 54.
De regel- en handicapcommissie van onze club organiseert lesavonden voor het behalen van het theoretische gedeelte van het clubhandicap 54.
                                                                                                                
Par 3-baan
De zes par 3-oefenholes zijn, tegen betaling van greenfee, zonder handicap 54 (voorheen GVB) voor publiek toegankelijk en geven iedereen de mogelijkheid om met de golfsport kennis te maken.

Clubhuis
Het clubhuis staat op een fantastische plaats met een fraai uitzicht op de baan. Een grote waterpartij grenzend aan het terras met de aankomst van de 4de en 9de hole zullen het verblijf in het clubhuis tot een waar genoegen maken. Het clubhuis beschikt over een eenvoudige horeca, maar daar staat tegenover dat op loopafstand meerdere restaurants gelegen zijn.