Orange Blue Terminals BV

text[==>>]

Welkom op de profielpagina van Orange Blue Terminals

De Orange Blue Terminal Eemshaven wordt vanaf juli 2011 door het havenlogistiekbedrijf Buss Port Logistics geëxploiteerd, in samenwerking met Marico Scheepvaart. Met vakkennis en jarenlange ervaring ontwikkelen wij een terminal die zich onderscheidt door een brede overslagportefeuille en veelzijdige havendiensten. Dankzij de optimale ligging wordt onze locatie wat core-business betreft uitgebouwd tot de thuishaven voor de offshore-windindustrie.

Orange Blue Terminals B.V. exploiteert in de Eemshaven een terminal met een kaailengte van een totale lengte van 630 meter en 216.000 m² logistiek oppervlak.  De uitrusting van de trimodaal ontsloten terminal, de geografische ligging en een diepgang van 14 meter kwalificeren de nieuwe terminal voor de omslag van alle soorten goederen, met name voor de offshore-windenergie-industrie. Hiervoor is de LHM 600 beschikbaar, een mobiele havenkraan met een maximaal draagvermogen van 208 ton die speciaal werd gebouwd voor de omslag van zware lasten en projectladingen en bovendien geschikt is voor containers, bulk- en stukgoederen.

Op grond van de geografische ligging in de nabijheid van meer dan 20 offshore windparken in de Noordzee en de aanwezige infrastructuur in de Eemshaven kan Orange Blue Terminals uitgroeien tot een belangrijke schakel in de keten voor offshore windenergieprojecten. De toekomstige windparken in de Noordzee kunnen vanuit de Eemshaven snel en soepel bevoorraad worden.  Daarmee kan deze dynamische locatie zowel voor Duitse als Nederlandse bedrijven een goede en noodzakelijke aanvulling vormen op de Noord-Duitse havens.

Over  Buss Port Logistics
Buss exploiteert efficiënte multi-purpose terminals in Hamburg en andere havens en verzorgt een breed aanbod aan havendiensten. De terminals worden gebruikt voor de overslag van containers, projectlading, stuk- en bulkgoederen en worden ondersteund door een uitgebreid aanbod aan havendiensten: verstuwen, vastsjorren en verankeren, exportverpakking en Container Freight Station (CFS). Daarnaast projecteert en ontwikkelt Buss nieuwe haveninstallaties.

Over Marico Shipping
Marico Shipping is een concern dat in de logistiek en scheepvaart actief is. Onder hun hoofdactiviteiten valt het aanbieden van agentuuractiviteiten en expeditiediensten voor lucht-, zee- en landvracht.