Powerspex

Welkom op de profielpagina van Powerspex Instrumentation BV

Powerspex is een technisch bedrijf, gespecialiseerd op het gebied van procesautomatiserings-oplossingen, vanaf een haalbaarheidsstudie tot aan de engineering, paneelbouw, montage, inbedrijfstelling en nazorg. Naast energie oriënteert Powerspex zich ook op het maritieme en chemische marktsegment.

Wij zijn in staat om, naast de mogelijkheden op het gebied van simulatie, meet- en regeltechniek, ATEX, montage en commissioning op locatie, ook besturings- en veiligheidssystemen voor olie- & gasbehandelingsprocessen, voor energieopwekking, brandermanagement, verwarmingsprocessen en gerelateerde procesapplicaties te ontwerpen en bouwen.

Naast de hiervoor genoemde expertise-gebieden met veel referenties, beschikt Powerspex over een uniek zelf-ontwikkeld simulatieplatform waarin wij voor Vattenfall en RWE inmiddels 22 trainingssimulatoren hebben ontwikkeld. Voor een aantal onderwijsinstellingen is cursusmateriaal ontwikkeld van waste-to-energy plants, gasturbines, pomp units en warmtenetten, etc.  Sinds kort wordt het platform ook toegepast in onze automatiseringsprojecten  waardoor de volledige functionaliteit van een installatie al vòòr de productie getest kan worden. Dit leidt tot een kortere inbedrijfstellings- en testperiode, een hogere kwaliteit en operators kunnen vòòr oplevering al getraind worden. Na oplevering kunnen wij een volledig digitale kopie leveren van de installatie, die in de toekomst kan dienen voor training, optimalisatie, “pré dictive maintenance” en testen van aanpassingen.