Rope Access Noord

Welkom op de profielpagina van Rope Access Noord

Rope Access Noord (RAN) is een multidisciplinair Gronings bedrijf dat diverse werkzaamheden uitvoert op lastig bereikbare plekken. Hierbij moet u denken aan inspectie, onderhoud en reparatie op on- en offshore installaties die alleen, sneller en/of minder milieubelastend te bereiken zijn via touwtechnieken en hulpmiddelen (hangende bordessen). Naast het eigenhandig uitvoeren van de werkzaamheden, kunt u ons ook inhuren voor het creëren van een veilige toegang voor derden, hoogteredding, trainingen veilig werken op hoogte en het in kaart brengen van de integriteit. Laatstgenoemde doen wij samen met partners in drones en 3D scanners.

Ons rope access team is internationaal opgeleid en getraind en wordt ondersteund door een vast team van professionals op de backoffice: planner, QHSE-engineer en operations manager. Dit sterke en vooral praktisch ingestelde team maakt ons veelzijdig, veilig, efficiënt, effectief en oplossingsgericht.

Onze diensten zijn op te delen in:

Rope Access

De inzet van industriële touw- en klimtechnieken om technische werkzaamheden, inspecties en onderhoud te verrichten op hoogtes en lastig bereikbare plekken.

Offshore Wind

De inzet van ervaren offshore windtechnici voor het uitvoeren van inspecties, onderhoud en reparaties aan offshore windturbines.

Rope Rescue

Het opstellen van reddingsplannen en het opleiden en verhuren van reddingsteams (als aanvulling op de brandweer en ambulancepersoneel), maar ook het zorg dragen voor een veilige werkplek voor derden.

Access Solutions

Het creëren van een veilige toegang op hoogte voor derden. Dit doen wij door middel van de inzet van touw, een hangbrug, een hangend bordes, een hangbak, sky climber en een hangsteiger.

Training

Het verzorgen van advies op maat over veilig werken op hoogte & redden en het jaarlijks faciliteren van diverse trainingen hierin.

Heightegrity

Het in kaart brengen van de integriteit met behulp van RBI-programma’s, visuele inspecties en NDT-technieken.