S&S Systems

Welkom bij S&S Systems

S&S Systems is gevestigd in Groningen en is leverancier van totaaloplossingen voor de industrie en logistiek. We zijn specialist in procesoptimalisatie door middel van het continue verbetering. Daarnaast verzorgen we data-aquisitie en -visualisatie (Big Data/AI), en het bouwen van maatwerk industriële middleware, zoals MES en MIS-systemen. We zijn hoofdzakelijk actief in de maakindustrie bij bedrijven in verschillende branches: medisch, voedingsmiddelen, techniek en logistiek, bijvoorbeeld. S&S Systems maakt gebruik van innovatieve oplossingen om uw organisatie helemaal SMART te maken en klaar voor Industry 4.0.

Procesoptimalisatie

We zorgen voor procesoptimalisatie door middel van het continu verbeteren van de processen en hebben de ideale tool daarvoor ontwikkeld: ProMISe. Een webbased systeem dat is gebaseerd op het registreren van alle vormen van downtime in het proces, zoals: verstoringen en verspillingen. Dat kan handmatig, via de mobiele app, en/of automatisch via PLC of sensoren. Daardoor kan middels simpele, maar krachtige analyses eenvoudig de grootste veroorzakers van deze verstoringen en bottlenecks achterhaald worden. Verbeteracties kunnen vervolgens opgezet worden om de deze aan te pakken. Ga nog een stap verder met realtime gegevens in de OEE-module en zie hoe effectief de machines produceren. Met werkbonnen en een digitaal wachtverslag wordt de interne communicatie gecentraliseerd en geborgd. Het is een compleet systeem dat binnen korte tijd resultaten boekt met het continu verbeteren van de processen en zorgt tevens voor betrokken medewerkers. Voor meer informatie kijk op www.continuprocesverbeteren.nl.

Big Data

Opslag en verwerking van enorme hoeveelheden sensorgegevens (Big Data) in realtime, zonder gegevensverlies, vereist het soepel omgaan met infrastructurele problemen en verwerkings- en opslagcapaciteit. Met onze data-acquisitiesysteem, Sense, zijn we één van de beste spelers op dit gebied in het noorden van Nederland. Elke seconde verwerken we enorme hoeveelheden sensorgegevens met behulp van onze clouddatasoftware.

Onze Sense datawarehouse-softeware werkt in de kern van:

  • energiemonitoring

  • procesbewaking

  • geofysische toepassingen

  • bewaking van de gezondheidsstatus van structuren

  • onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten

Maatwerk software

Naast procesoptimalisatie en Big Data is S&S Systems ook gespecialiseerd in het bouwen van industriële middleware, zoals MES-systemen, systemen voor de informatie-uitwisseling tussen bijvoorbeeld SAP en de werkvloer, of systeemintegratie tussen SAP en het VanderLande sorteersysteem voor een warehouse.

S&S Systems op TIV Hardenberg

Van 17 tot en met 19 september 2019 staat S&S Systems op de TIV-beurs in Hardenberg; dé vakbeurs voor de maakindustrie in de regio Noord- en Oost- Nederland. We vertellen je graag wat we zoal doen aan software-ontwikkeling, technische toepassingen en over de voordelen die ProMISe te bieden heeft voor uw bedrijf met betrekking tot procesoptimalisatie en continu verbeteren. We staan op standnummer 531. Kom gerust langs. De verse koffie staat klaar! Gratis toegangskaarten zijn hier verkrijgbaar. 

Alvast een voorproefje? Neem een kijkje op onze websites van ProMISe en S&S Systems

TIV Hardenberg