S&S Systems

Welkom bij S&S Systems

S&S Systems is gevestigd in Groningen en is leverancier van totaaloplossingen voor de industrie en logistiek. We zijn specialist in procesoptimalisatie door middel van het continue verbetering. Daarnaast verzorgen we data-aquisitie en -visualisatie (Big Data/AI), en het bouwen van maatwerk industriële middleware, zoals MES en MIS-systemen. We zijn actief in de maak- en procesindustrie bij bedrijven in verschillende branches: medisch, voedingsmiddelen, techniek en logistiek. S&S Systems maakt gebruik van innovatieve oplossingen om uw organisatie helemaal SMART te maken en klaar voor Industry 4.0.

Procesoptimalisatie

We zorgen voor procesoptimalisatie door middel van continu verbeteren als werkwijze in de organisatie en door datagestuurd te werk te gaan. Optimaliseer uw proces en verhoog uw productie en het werkplezier van iedereen tegelijkertijd. Met onze werkmethode en tool ProMISe, het management informatie systeem van S&S Systems, haalt u het hoogste rendement uit uw machines, proces en organisatie.

Verzamel data uit de productie. Registreer alle vormen van downtime, zoals defecten, logistieke problemen, verspillingen en alle andere verstoringen van het proces. Onze continu verbetertool ProMISe gaat verder dan alleen het uitrekenen van een OEE. Het is een systeem waarin de verbetercirkel PDCA zin ingebed. Een integraal, webbased systeem dat de productiemanager tevens een overzicht geeft van de totale productie via een digitaal wachtverslag, uit te voeren (verbeter)acties, analyses van de grootste verstoorders van het proces en de effectiviteit van de machines. Voor realtime productie-informatie kunnen wij tevens Andonborden leveren voor op de werkvloer.

Door de werknemers te stimuleren alle verstoringen zo goed mogelijk te registreren en elke dag kleine, incrementele verbeteringen te maken verhoog je hun betrokkenheid en zal er een continue verbetercultuur ontstaan. Een efficiëntere productie en kostenbesparing zullen daar een automatisch effect van zijn.

Kijk voor meer informatie op www.continuprocesverbeteren.nl.

Big Data

Opslag en verwerking van enorme hoeveelheden sensorgegevens (Big Data) in realtime, zonder gegevensverlies, vereist het soepel omgaan met infrastructurele problemen en verwerkings- en opslagcapaciteit. Met onze data-acquisitiesysteem, Sense, zijn we één van de beste spelers op dit gebied in het noorden van Nederland. Elke seconde verwerken we enorme hoeveelheden sensorgegevens met behulp van onze clouddatasoftware.

Onze Sense datawarehouse-softeware werkt in de kern van:

  • energiemonitoring
  • procesbewaking
  • geofysische toepassingen
  • bewaking van de gezondheidsstatus van structuren
  • onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten

Maatwerk software

Naast procesoptimalisatie en Big Data is S&S Systems ook gespecialiseerd in het bouwen van industriële middleware, zoals MES-systemen, systemen voor de informatie-uitwisseling tussen bijvoorbeeld SAP en de werkvloer, of systeemintegratie tussen SAP en het VanderLande sorteersysteem voor een warehouse.

S&S Systems op TIV Hardenberg

Van 17 tot en met 19 september 2019 staat S&S Systems op de TIV-beurs in Hardenberg; dé vakbeurs voor de maakindustrie in de regio Noord- en Oost- Nederland. We vertellen je graag wat we zoal doen aan software-ontwikkeling, technische toepassingen en over de voordelen die ProMISe te bieden heeft voor uw bedrijf met betrekking tot procesoptimalisatie en continu verbeteren. We staan op standnummer 531. Kom gerust langs. De verse koffie staat klaar! Gratis toegangskaarten zijn hier verkrijgbaar. 

Alvast een voorproefje? Neem een kijkje op onze websites van ProMISe en S&S Systems

TIV Hardenberg