11 Miljoen voor investeringen in Eemsdelta en Zernike

14 dec 2016Nieuws

Er komt 11 miljoen euro beschikbaar voor investeringen door bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park.

De nieuwe subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG2017) biedt ruimere mogelijkheden voor bedrijven om subsidie aan te vragen. Nieuw is dat grote bedrijven nu meer kans op subsidie hebben wanneer hun project zich specifiek richt op groene en duurzame investeringen. Daarnaast is voor innovatieve bedrijven op het Zernike Science Park de investeringsdrempel om subsidie aan te vragen verlaagd van € 1.000.000,- naar € 500.000,-. Op deze manier krijgen ook de kleinere innovatieve bedrijven de kans hiervan gebruik te maken. De RIG2017 maakt deel uit van het provinciale programma Groningen@Work, dat als doel heeft zoveel mogelijk Groningers aan het werk te krijgen, en van het programma van de Economic Board Groningen.

In 2014 is voor de uitvoering van de RIG in totaal € 40 miljoen beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen en de provincie Groningen, via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ruimtelijk Economisch Programma.

RIG2017 is de opvolger van de RIG2015 en is dinsdag vastgesteld door Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. De nieuwe regeling staat per 21 december 2016 open voor aanvragen.

Uit een tussenevaluatie bleek dat de RIG een positief effect heeft op investeringen en het vestigingsklimaat in de Eemsdelta en op Zernike Science Park. Tot nu toe hebben tien projecten subsidie gekregen van in totaal bijna € 11 miljoen. Daarbij gaat het om vier nieuwe bedrijfsvestigingen. Met de gehonoreerde projecten is ca. € 60 miljoen aan totale projectinvesteringen gemoeid, met name in de chemische sector, maar o.a. ook in energy en recycling. De projecten zorgen voor ongeveer 160 structurele directe banen.

Bron: Eemsbode.nl

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer