6,5 miljoen voor investeringen in Eemsdelta en Zernike Science Park

9 mei 2017Nieuws

De provincie Groningen stelt 6,5 miljoen euro extra beschikbaar voor de Regionale Investeringssteun 2017, een subsidieregeling waar grote bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park gebruik van kunnen maken. Met het extra geld heeft de provincie nu in totaal 17,5 miljoen euro aan de regeling bijgedragen. 

Impuls voor werk en vestigingsklimaat

De RIG werd in 2014 in het leven geroepen om een impuls te geven aan het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park. Het totaal beschikbare bedrag van 40 miljoen euro wordt in vier tranches beschikbaar gesteld. Op dit moment loopt de RIG2017 als derde van vier tranches. Het subsidieplafond voor deze derde tranche wordt verhoogd vanwege de grote belangstelling voor de regeling. Zo wordt voorkomen dat bedrijven niet kunnen indienen omdat het plafond al is bereikt.

Duurzame investeringen

Met de komst van de RIG2017 eind vorig jaar hebben grote bedrijven meer kans op subsidie wanneer hun project zich richt op groene en duurzame investeringen. Daarnaast kunnen ook kleinere innovatieve bedrijven op het Zernike Park van de regeling gebruik te maken, omdat de investeringsdrempel om subsidie aan te vragen is verlaagd van 1 miljoen naar 0,5 miljoen euro.

Nieuwe banen

Uit een tussenevaluatie bleek dat de RIG een positief effect heeft op investeringen en het vestigingsklimaat in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park. Tot nu toe hebben elf projecten subsidie gekregen van in totaal 11,3 miljoen euro. Daarbij gaat het om vier nieuwe bedrijfsvestigingen. Met de gehonoreerde projecten is ongeveer 64,1 miljoen euro aan totale projectinvesteringen gemoeid, met name in de chemische sector, maar ook in de energiesector. De projecten zorgen voor zo'n 160 structurele directe en indirecte banen.

De RIG wordt mogelijk gemaakt door Economic Board Groningen, het ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. 

Bron: provinciegroningen.nl

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer