6,5 miljoen voor investeringen in Eemsdelta en Zernike Science Park

9 mei 2017Nieuws

De provincie Groningen stelt 6,5 miljoen euro extra beschikbaar voor de Regionale Investeringssteun 2017, een subsidieregeling waar grote bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park gebruik van kunnen maken. Met het extra geld heeft de provincie nu in totaal 17,5 miljoen euro aan de regeling bijgedragen. 

Impuls voor werk en vestigingsklimaat

De RIG werd in 2014 in het leven geroepen om een impuls te geven aan het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park. Het totaal beschikbare bedrag van 40 miljoen euro wordt in vier tranches beschikbaar gesteld. Op dit moment loopt de RIG2017 als derde van vier tranches. Het subsidieplafond voor deze derde tranche wordt verhoogd vanwege de grote belangstelling voor de regeling. Zo wordt voorkomen dat bedrijven niet kunnen indienen omdat het plafond al is bereikt.

Duurzame investeringen

Met de komst van de RIG2017 eind vorig jaar hebben grote bedrijven meer kans op subsidie wanneer hun project zich richt op groene en duurzame investeringen. Daarnaast kunnen ook kleinere innovatieve bedrijven op het Zernike Park van de regeling gebruik te maken, omdat de investeringsdrempel om subsidie aan te vragen is verlaagd van 1 miljoen naar 0,5 miljoen euro.

Nieuwe banen

Uit een tussenevaluatie bleek dat de RIG een positief effect heeft op investeringen en het vestigingsklimaat in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park. Tot nu toe hebben elf projecten subsidie gekregen van in totaal 11,3 miljoen euro. Daarbij gaat het om vier nieuwe bedrijfsvestigingen. Met de gehonoreerde projecten is ongeveer 64,1 miljoen euro aan totale projectinvesteringen gemoeid, met name in de chemische sector, maar ook in de energiesector. De projecten zorgen voor zo'n 160 structurele directe en indirecte banen.

De RIG wordt mogelijk gemaakt door Economic Board Groningen, het ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. 

Bron: provinciegroningen.nl

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer