CNV: Bank heeft geldkraan van BSB Staalbouw dichtgedraaid; renovatie bruggen bij Farmsum stilgelegd (update)

18 okt 2017Nieuws

Vakbond CNV zegt dat er inderdaad problemen zijn bij BSB Staalbouw in Burgum.

De bank zou de geldkraan hebben dichtgedraaid. Waarom ze dat hebben gedaan is nog niet duidelijk. Dat meldt Omrop Fryslân.

Bruggen bij zeesluizen Farmsum

BSB Staalbouw wil zelf niet reageren op de berichten dat er een faillissement zou dreigen. Rijkswaterstaat zei woensdag te hopen op een doorstart. Deze instantie heeft het opknappen van de bruggen bij de zeesluizen in Farmsum uitbesteed aan BSB. Het bedrijf is maandag begonnen met het werk, maar intussen ligt het alweer stil.
Donderdagmiddag om vier uur is er een vergadering voor de leden van de vakbonden FNV en CNV. De bonden hopen dan duidelijkheid te kunnen geven over de situatie van BSB Staalbouw.

Bron: RTVNoord.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijkswaterstaat heeft ons laten weten dat de aannemer, die maandag 16 oktober is begonnen met de reparatie van de brug bij de Zeesluizen, surseance van betaling heeft aangevraagd. Dat betekent dat de werkzaamheden zijn stilgelegd. De brug is toegankelijk voor het wegverkeer, maar voorzien van ‘blokken’ en stoplichten. De omleidingsroute vervalt tot nader orde.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Werk stilgelegd

 

 

De werkzaamheden zijn daarom stilgelegd. Auto's mogen weer gebruik maken van de bruggen. Er staan wel plastic blokken en stoplichten.

'We hopen op een doorstart van BSB', vertelt projectleider Carolien Fischer van Rijkswaterstaat. 'Mocht dat niet lukken, moeten we een andere oplossing zoeken. De nieuwe brugdekken waren al zo goed als klaar en liggen bij BSB. Ze moeten alleen nog gestraald en geverfd worden.'

Vertraging

De werkzaamheden lopen in ieder geval enkele weken vertraging op. Over de financiële consequenties kan Fischer nog niets zeggen. 'We hadden al wel enkele zaken betaald.'

Maandag was de renovatie begonnen. De houten brugdekken zijn in slechte staat en moeten daarom vervangen worden. De werkzaamheden zouden vier weken duren.

Geen stremming vaarverkeer

Het uitstel betekent ook dat de stremming voor het vaarverkeer in het weekend van 28 en 29 oktober van de baan is. Dat weekend zouden de nieuwe brugdekken erin gehesen worden.

Meer projecten in Groningen

BSB Staalbouw is betrokken bij meer brugprojecten in Groningen. Zo zit het bedrijf ook achter de Tafelbrug bij Zuidhorn, die dinsdag botste met een binnenvaartschip. De schade aan die brug wordt nog onderzocht.

In 2015 kwam BSB Staalbouw landelijk in het nieuws door het omvallen van een kraan inclusief brugdek aan Alphen aan de Rijn.

 

Andere projecten van BSB in Groningen zijn onder meer:
– Stadionbrug over het Winschoterdiep bij Groningen
– 4 stuks cortenstalen huisjes (follies) in Groningen
– Ophaalbrug Blauwe Stad
– Visserbrug Groningen
– Renovatie Spoorbrug Europapark Groningen
– Machinaal bewerken Sontbrug in Groningen
– Sluisdeuren Robbengatsluis bij Lauwersoog
– Engineering bij Euvelgunnerweg in Groningen

 

 


 


 


 

 

 

 

Bron: RTV Noord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer