Aanzienlijke uitbreiding bio-stoomleiding

20 mrt 2018Nieuws

De stoomleiding tussen Eneco Bio Golden Raand en AkzoNobel die in februari 2017 officieel in gebruik genomen is, wordt nu al weer uitgebreid met een lengte van ca. 800m. Via deze uitbreiding gaat EEW de extra stoom, die zij gaat produceren, leveren aan AkzoNobel op het Chemie Park Delfzijl. De voorbereidingen voor deze uitbreiding van het stoomnet zijn inmiddels afgerond en vanaf eind maart kan de aanleg starten. Op dit moment vindt de aanbesteding plaats.

Als alles volgens planning loopt, zal deze uitbreiding gereed zijn in oktober 2018. Dan worden de installaties van EEW en AkzoNobel aangesloten, zodat deze uitbreiding vanaf december 2018 in gebruik genomen wordt.

Aanvullende leiding
Het gaat hier heel specifiek om een nieuw, aanvullend stuk leiding tussen Eneco Bio Golden Raand en EEW. Het bestaande traject, dat 2.400 meter lang is, loopt van Eneco naar AkzoNobel.

Uitbreiding industriewaterleiding Oosterhorn
De industriewaterleiding tussen AkzoNobel en Evonik is uitgebreid met ca.  3.200m om zo ook bedrijven aan de oostzijde van het industriegebied Oosterhorn te kunnen voorzien van industriewater. Naar verwachting sluit Zeolyst eind maart aan op deze uitbreiding van dit industriewaternet. Het industriewater komt vrij bij AkzoNobel en het gebruik door andere bedrijven van dit water zorgt er voor dat deze andere bedrijven minder drinkwater hoeven te gebruiken in hun proces.

 

Bron: eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Nieuwe fabrieken Chemiepark

Zowel BioBTX als DBG Bio Energy willen een nieuwe fabriek op Chemiepark II bouwen. Beide fabrieken richten zich op het verwerken van afval, dat nu nog verbrand wordt, tot hoogwaardiger grondstoffen. Ze samen leveren zo’n 100 arbeidsplaatsen op. Het bedrijf BioBTX wil...

Lees meer