Aardbevingen zorgen voor versnelde aanpak zeedijk

10 nov 2015Nieuws

 Het Rijk, de provincie, gemeenten en waterschap Noorderzijlvest zijn het eens over de plannen voor het verbeteren van de zeedijk tussen de Eemshaven en Delfzijl. Het gaat om een investering van 170 miljoen euro.
Het werk is naar voren gehaald vanwege de risico's door aardbevingen in het gebied. De dijk voldeed overigens sowieso al niet meer aan de veiligheidsnormen.

Dubbele dijk
Bij het project is gekozen voor een nieuwe aanpak. Zo wordt de zeedijk niet simpelweg verhoogd, maar is gekozen voor het aanleggen van een dubbele dijk. Hierdoor ontstaat een binnendijkse zone van circa 50 hectare met ruimte voor natuur en zilte teelt voor de landbouw.

Nieuw fietspad
Naast het verbeteren van de dijk worden ook plannen uitgevoerd die het gebied economische, ecologische en recreatieve meerwaarde moet geven. Zo wordt in Delfzijl het stadsstrand uitgebreid en komt er op de dijk een nieuw fietspad. Daarnaast komt er ruimte voor mosselbanken en wordt er een vogelbroedeiland aangelegd.

Donderdag wordt in bijzijn van Deltacommissaris Wim Kuijken een bestuurlijke samenwerkingsovereenkomst getekend over het plan.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer