Aldel giet toekomst in fraai perspectief

20 mei 2018Nieuws

Aldel in Delfzijl wil eind van dit jaar volledig in bedrijf zijn. De komende maanden wordt, zegt directeur Karsten Pronk, enorm hard gewerkt om alle 300 ovens weer in gebruik te nemen.

De Amerikaanse investeerder York Capital, die het bedrijf vorig najaar overnam, investeert 20 tot 30 miljoen in het bedrijf. En dat betekent werk aan de winkel.

Aldel kan veel personeel gebruiken. Eerder dit jaar werden 26 mensen aangenomen na een open dag. Zaterdag was opnieuw een open dag voor sollicitanten.

Zo aan de bak

Voor die dag meldden zich zoveel mensen (130) dat Aldel besloot de inschrijving stil te leggen uit oogpunt van veiligheid. Uiteindelijk kwamen ongeveer 80 mensen daadwerkelijk opdagen.

Van hen kunnen zestig zo aan de bak. ,,We staan voor een gigantische uitdaging’’, zegt Pronk, die overal in de fabriekshallen positieve elektriciteit voelt.

Gereedschap

Bij voorman Hanco Pijper bijvoorbeeld die er 35 jaar bij Aldel op heeft zitten en vertelt hoezeer het York Capital menens is met Aldel. ,,Deze investeerder steekt er echt geld in. Vroeger was ik drie jaar bezig mijn gereedschap bij elkaar te sprokkelen. Nu heb ik binnen drie dagen een goed gevulde gereedschapskist.’’

Het in gebruik nemen van de ovens betekent dat Aldel in elk geval de komende vijf jaar verder kan. ,,Maar we zijn volop bezig verder vooruit te kijken’’, zegt Pronk. ,,We zijn opgelucht en ook trots. Trots omdat we in een moeilijke tijd het bedrijf met heel veel improvisatie draaiende hebben gehouden en nu de blik op de toekomst kunnen richten.’’

 

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie