Aldel maakt doorstart: 75 banen erbij

19 okt 2017Nieuws

Klesch Aluminium Delfzijl, het voormalige Aldel, wordt overgenomen door York Capital. Het Amerikaanse investeringsbedrijf wil alle driehonderd smeltovens weer in gebruik nemen en gaat het aantal arbeidsplaatsen uitbreiden van 175 naar 250.

York Capital investeert tussen de twintig en dertig miljoen euro in het Delfzijlster bedrijf, dat met ingang van 1 november verder gaat onder de naam Damco Aluminium.

 

ACM

Een verzoek tot overname werd eerder al ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), maar curator Erik Eshuis wilde vorige week nog niets kwijt over een eventuele overname.

 

Eind augustus failliet verklaard

Klesch Aluminium Delfzijl werd eind augustus failliet verklaard. Het bedrijf kwam in de problemen omdat investeringen, in onder meer de ovens, uitbleven. De nieuwe eigenaar gaat daar dus wel fors in investeren.

 

'Hard gewerkt om dit te bereiken'

'De afgelopen periode is in nauwe samenwerking met de curator, de ondernemingsraad, de Provincie Groningen en andere betrokken partijen hard gewerkt om dit te kunnen bereiken', zegt directeur Karsten Pronk van het bedrijf.

Bron: RTVNoord.nl

 

Het persbericht van Aldel:

Een deelneming van York Capital Management (‘York Capital’) en curatoren E. Eshuis en M.J. Ubbens hebben vandaag een akkoord bereikt over een succesvolle doorstart van het Delfzijlse aluminiumbedrijf. Hiervoor is een zogenaamde Asset Purchase Agreement ondertekend. De onderneming zal na overdracht worden voortgezet onder de naam DAMCO Aluminium Delfzijl Cooperatie U.A., kortweg ‘ Aldel’.

Vanaf begin 2018 zal door York worden geïnvesteerd in het opregelen van het resterend deel van de elektrolyse totdat de volledige capaciteit van het bedrijf zal zijn bereikt. De werkgelegenheid bij Aldel zal als gevolg van deze investering groeien van de huidige 175 FTE tot circa 250 FTE eind 2018.

York Capital Management is een mondiaal opererend investeringsfonds dat investeert in zowel publieke als private ondernemingen. York Capital heeft kantoren in New York, Hongkong en Londen en heeft in totaal ca. $20 miljard onder beheer.

Karsten Pronk, directeur van het nieuwe Aldel, : “Ik ben enorm blij dat hier vandaag de succesvolle doorstart inclusief de nieuwe investeringen kan worden aangekondigd. De afgelopen periode is in nauwe samenwerking met de curator, de ondernemingsraad, de Provincie Groningen en andere betrokken partijen hard gewerkt om dit te kunnen bereiken. Het is nu aan de onderneming, de directie en de medewerkers om de positieve verwachtingen waar te maken”.

Klesch Aluminium Delfzijl kondigde in augustus jl. haar faillissement aan. Het nieuwe Aldel zal vanaf 1 november formeel de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering overnemen.

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer