Aldel maakt doorstart: 75 banen erbij

19 okt 2017Nieuws

Klesch Aluminium Delfzijl, het voormalige Aldel, wordt overgenomen door York Capital. Het Amerikaanse investeringsbedrijf wil alle driehonderd smeltovens weer in gebruik nemen en gaat het aantal arbeidsplaatsen uitbreiden van 175 naar 250.

York Capital investeert tussen de twintig en dertig miljoen euro in het Delfzijlster bedrijf, dat met ingang van 1 november verder gaat onder de naam Damco Aluminium.

 

ACM

Een verzoek tot overname werd eerder al ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), maar curator Erik Eshuis wilde vorige week nog niets kwijt over een eventuele overname.

 

Eind augustus failliet verklaard

Klesch Aluminium Delfzijl werd eind augustus failliet verklaard. Het bedrijf kwam in de problemen omdat investeringen, in onder meer de ovens, uitbleven. De nieuwe eigenaar gaat daar dus wel fors in investeren.

 

'Hard gewerkt om dit te bereiken'

'De afgelopen periode is in nauwe samenwerking met de curator, de ondernemingsraad, de Provincie Groningen en andere betrokken partijen hard gewerkt om dit te kunnen bereiken', zegt directeur Karsten Pronk van het bedrijf.

Bron: RTVNoord.nl

 

Het persbericht van Aldel:

Een deelneming van York Capital Management (‘York Capital’) en curatoren E. Eshuis en M.J. Ubbens hebben vandaag een akkoord bereikt over een succesvolle doorstart van het Delfzijlse aluminiumbedrijf. Hiervoor is een zogenaamde Asset Purchase Agreement ondertekend. De onderneming zal na overdracht worden voortgezet onder de naam DAMCO Aluminium Delfzijl Cooperatie U.A., kortweg ‘ Aldel’.

Vanaf begin 2018 zal door York worden geïnvesteerd in het opregelen van het resterend deel van de elektrolyse totdat de volledige capaciteit van het bedrijf zal zijn bereikt. De werkgelegenheid bij Aldel zal als gevolg van deze investering groeien van de huidige 175 FTE tot circa 250 FTE eind 2018.

York Capital Management is een mondiaal opererend investeringsfonds dat investeert in zowel publieke als private ondernemingen. York Capital heeft kantoren in New York, Hongkong en Londen en heeft in totaal ca. $20 miljard onder beheer.

Karsten Pronk, directeur van het nieuwe Aldel, : “Ik ben enorm blij dat hier vandaag de succesvolle doorstart inclusief de nieuwe investeringen kan worden aangekondigd. De afgelopen periode is in nauwe samenwerking met de curator, de ondernemingsraad, de Provincie Groningen en andere betrokken partijen hard gewerkt om dit te kunnen bereiken. Het is nu aan de onderneming, de directie en de medewerkers om de positieve verwachtingen waar te maken”.

Klesch Aluminium Delfzijl kondigde in augustus jl. haar faillissement aan. Het nieuwe Aldel zal vanaf 1 november formeel de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering overnemen.

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer