Aldel sluit inschrijving open dag voor technisch personeel wegens enorme belangstelling

16 mei 2018Nieuws

Het loopt storm voor de open dag voor sollicitanten, komende zaterdag, bij Aldel in Delfzijl. Waar grote vraag bestaat naar technisch personeel heeft Aldel juist besloten om de inschrijving voor de open dag te stoppen.

 

Voor de open dag bij Aldel hebben meldden zich meer dan 130 mensen.

Vanwege uitbreiding van de capaciteit en nieuwe investeringen, wil Aldel de komende maanden ongeveer 60 mensen aannemen. Het bedrijf zoekt mensen die werkzaam zijn als procesoperator.

Veiligheid

Door de grote toeloop besloot Aldel de inschrijving stop te zetten. De aanstaande medewerkers krijgen onder andere een rondleiding door het bedrijf. ,,Uit oogpunt van veiligheid kunnen we tijdens de rondleidingen niet meer dan deze 130 mensen aan’’, zegt Marloes van der Mei van Aldel.

De toeloop verbaast Aldel enigszins. ,,In maart hadden we ook een open dag. Daar kwamen 40 mensen op af.’’ Voor de open dag is op social media veel aandacht geweest. Van der Mei vermoedt dat de interesse daar is gewekt.

Aldel verwacht dat de werkgelegenheid aan het einde van het jaar is toegenomen naar 250 fte.

 

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Eerste drijvende LNG-terminal aangekomen in Eemshaven

Zondag 4 september is de Golar Igloo, de eerste FSRU (Floating Storage Regasification Unit) die wordt gebruikt voor Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal, aangekomen in de Eemshaven. Het schip voer met hoog water de Eemshaven binnen. De FSRU kan vloeibaar aardgas (LNG)...

Lees meer
Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl legt productie stil

Damco Aluminium Delfzijl (Aldel) legt per direct de productie stil vanwege de hoge gas- en stroomprijzen. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer. Eerder op donderdagavond hadden vakbond FNV en de ondernemingsraad van het bedrijf nog hoop op scenario's die op korte...

Lees meer