Alle windmolens Gemini Offshore Windpark geplaatst

23 aug 2016Nieuws

 Ze staan er, goed voor decennia aan groene stroom in Nederland. Dinsdagnacht werd de laatste van de 150 windmolens van het Gemini Offshore Windpark geplaatst.
Het park gaat bestaan uit twee delen. Het eerste gedeelte met 75 turbines is gesitueerd ten noorden van Ameland. Het tweede gedeelte met ook 75 turbines ligt 55 kilometer boven Schiermonnikoog.

 

Vernietiger van CO2-uitstoot
Met het bereiken van de mijlpaal is het windpark weer een stap dichter bij het leveren van duurzame energie. Zo moeten 1,5 miljoen mensen in Nederland de komende decennia van groene stroom voorzien kunnen worden.

 

De Nederlandse CO2-uitstoot zal door het windpark naar verwachting met 1,25 miljoen ton per jaar afnemen. Daarmee draagt Gemini bij aan het behalen van de doelstellingen voor duurzame energie van Nederland en de Europese Unie.

 

Grootste windparken
Het Gemini Offshore Windpark in het Nederlandse deel van de Noordzee is met een totale capaciteit van 600 MW één van de grootste windparken ter wereld, zowel in omvang als productie.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer