Arbeidsmarkt vraagt om integrale aanpak

9 dec 2021Nieuws

Op 6 december hebben vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onderwijs, de overheid en de zorg hun handtekening gezet om samen de arbeidsmarkt in de Eemsdelta te versterken. SBE-voorzitter Frans Musters over de samenwerking: “In de Eemsdelta-regio zijn alle voorwaarden aanwezig om vorm en uitvoering te geven aan de energietransitie in Nederland, nergens zijn de omstandigheden zo ideaal. Maar dan zullen we eensgezind vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven moeten optrekken om hier voortvarend mee aan de slag te gaan.”

De groeiende tekorten aan goed opgeleid personeel vormen een steeds groter probleem in de Eemsdelta. De aandacht voor de arbeidsmarkt is niet nieuw en beperkt zich doorgaans tot bedrijven en scholen. De ondertekenaars van de intentieverklaring willen een veel bredere aanpak waarin gewerkt wordt aan alle facetten van een veerkrachtige arbeidsmarkt. Dat gaat niet alleen over scholing maar ook over bijvoorbeeld bereikbaarheid en wonen. De ontwikkeling van de nieuwe Campus in Appingedam kan daarbij een vliegwiel zijn voor de samenwerkende partijen.

Noorderpoort en SBE nemen het voortouw met een onderzoek en een startbijeenkomst om tot concrete acties te komen.

 

Bron: SBE

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer