ASML tekent overeenkomst voor groene stroom met RWE

16 feb 2021Nieuws

ASML en RWE hebben een power purchase agreement (PPA) ondertekend. Onder de voorwaarden van de 10-jarige overeenkomst die start in 2021, zal ASML van RWE worden voorzien van 257 gigawattuur groene stroom per jaar.De stroom wordt geleverd uit een portfolio van verschillende hernieuwbare energiebronnen in verschillende technologieën: twee nieuwe RWE-windparken op land in Nederland, een Belgisch offshore windpark en een Nederlandse zonnecentrale. De twee RWE-windparken Oostpolderdijk en Westereems zijn gelegen nabij Eemshaven en zullen in 2021 in gebruik worden genomen. Het offshore windpark Noordwester 2, voor de kust van Zeebrugge, wordt uitgebaat door het Belgische bedrijf Parkwind, en de zonnecentrale, eigendom van een RWE heeft een minderheidsbelang, is gelegen nabij Borssele.

Marijn Vervoorn, directeur Duurzaamheidsstrategie van ASML, zegt: “ASML erkent klimaatverandering als een van de grootste uitdagingen van de mensheid. We zijn vastbesloten om onze verantwoordelijkheid te nemen en de strijd tegen klimaatverandering te ondersteunen. Als onderdeel van dit engagement ondersteunen we de energietransitie en streven we ernaar om in 2025 100% van onze energie uit verantwoorde, hernieuwbare bronnen te halen, zoals wind, zon en aardwarmte. Dit akkoord is een belangrijke stap in de richting van onze doelstelling. We zien deze overeenkomst ook als een stimulans voor duurzame energiebedrijven om te investeren in nieuwe duurzame energieparken voor lokaal gebruik. ”

“We zijn verheugd ASML te kunnen ondersteunen bij het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk”, zegt Tom Glover, Chief Commercial Officer bij RWE Renewables. “Met ons brede en internationale portfolio van duurzame activa behoren we tot de grootste producenten van groene stroom. Nederland is een van onze kernmarkten, waar we al zeven windparken op land exploiteren met een totaal vermogen van ongeveer 300 megawatt.”

Om de capaciteit uit te breiden, bouwt het bedrijf momenteel vier nieuwe windparken op land en een zonnecentrale met een totaal geïnstalleerd vermogen van ongeveer 120 megawatt.

Bron: Executive People

Meer nieuws in deze categorie

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt  naar DelfSail 2024!

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

DelfSail heeft opnieuw een aantal bijzondere tall ships weten vast te leggen. Daaronder Guayas uit Ecuador. Met haar gigantische vlag trekt het schip alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. Volgens...

Lees meer