Borkumlijn staat op punt passagiersrecord te breken

8 okt 2018Nieuws

De treinverbinding tussen Groningen en Eemshaven heeft in het eerste half jaar van haar bestaan verwachtingen overtroffen. ,,Voor ons was dit helemaal geweldig’’, zegt adjunct-directeur Rolf Bouwman van rederij AG Ems.

AG Ems, de rederij die vanuit de Eemshaven de veerdienst naar Borkum exploiteert, is zeer content over het eerste zomerseizoen met treinverbinding naar Groningen.

400.000 passagiers

De veerdienst verwacht deze maand de 400.000ste passagier van dit jaar aan boord te begroeten. Nog niet eerder bracht het bedrijf zoveel mensen in een jaar tijd naar Borkum.

Adjunct-directeur Rolf Bouwman van AG Ems kan niet zeggen hoeveel mensen de afgelopen maanden met de trein naar de Eemshaven zijn gegaan om daar de boot naar Borkum te pakken.

,,We willen die cijfers niet noemen omdat we de concurrentie niet wijzer willen maken. Maar we hebben er ook geen zicht op. We weten als AG Ems uiteraard hoeveel combitickets we zelf hebben verkocht (treinkaartje plus bootkaartje). Maar we hebben geen zicht op hoeveel mensen met een ov-chip naar de Eemshaven zijn gegaan of via een los kaartje.’’

Buitendijks gebied

Die cijfers zijn beschikbaar bij Arriva. Maar het vervoersbedrijf wil er niets over kwijt. ,Die cijfers geven we niet, want het is concurrentiegevoelige informatie, zegt een woordvoerster.

Arriva zegt tevreden te zijn over het eerste half jaar van de ‘eerste spoorliijn in buitendijks gebied’. Het treinschema is afgestemd op de afvaarten van AG Ems. Gaat er een extra boot, dan rijdt er ook een extra trein.

Machinisten zijn opgetogen

De combitickets waarover ook Bouwman rept, zijn een gouden greep meent de woordvoerster van Arriva. ‘Daarvan zijn er duizenden verkocht’. Onze machinisten zijn opgetogen over de lijn. Het uitzicht op het Wad is fantastisch’.

We hebben er lang, bijna 16 jaar voor moeten praten. Nu de trein rijdt, is die vanaf de eerste dag goed gevuld, zegt Bouwman. De eerste twee maanden bood AG Ems een introductietarief: voor twee tientjes met trein en boot naar Borkum.

Mooie zomer

Na die twee maanden bleef het druk. De mooie zomer speelde zeker een rol. ,,Maar wij hebben in de zomer zelf een keer op het station staan turven. Toen was het niet eens heel mooi weer. Toch bleek 8 procent van de treinreizigers op doorreis te zijn naar Borkum.’’

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer