Boskalis kabellegger voor nieuw windpark noordelijk van Borkum

17 feb 2017Nieuws

VMBS in Papendrecht, dochterbedrijf van Koninklijke Boskalis Westminster heeft een kabellegcontract verworven voor het windpark van EnBW Hohe See bij Borkum. Met de order is 80 miljoen euro gemoeid.

De opdracht betreft het leveren, installeren, begraven aansluiten en testen van kabelververbindingen tussen de installaties en 71 Siemensmolens van het nieuwe windpark. Dit jaar vinden de voorbereidingen plaats. De werkelijke kaanlegactiviteiten staan gepland voor 2018 en 2019. De zogeheten exportkabel van het park naar de vaste wal zal door Tennet worden gerealiseerd.

Eemshaven

VMBS bestudeert nog wat de uitvalsbasis voor de activiteiten zal worden. De Eemshaven zal daarbij in beschouwing worden genomen, aldus een woordvoerder.

Het 1,8 miljard euro kostende windpark komt circa 90 kilometer ten noorden van het eiland Borkum te liggen in het Duitse deel van de Noordzee. Het project beslaat een gebied van circa 42 vierkante kilometer met waterdieptes tot 40 meter. Het park dat in 2019 in bedrijf komt, is op dit moment met een capaciteit van 497 megawatt het grootste windpark van Duitsland. De productie is goed voor het bedienen van 560.000 huishoudens.

Tweede park

Initiatiefnemer EnBW Hohe See in Baden-Württemberg heeft vandaag bekend gemaakt dat 49,9 procent van de aandelen zijn verkocht aan het Canadese bedrijf Enbridge. Gezamenlijk hebben ze een tweede windpark in voorbereiding, waarmee synergievoordelen met Hohe See worden voorzien. In de loop van dit voorjaar valt een beslissing over die investering.

Bron: DvhN.nl

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer