Bouw Twentsche Kabelfabriek (TKF) gestart

9 nov 2022Nieuws

Op het terrein aan de Beatrixhaven is B.V. Twentsche Kabelfabriek (TKF) uit Haaksbergen gestart met de bouw van een nieuwe kabelfabriek, in aanvulling op bestaande productiefaciliteiten in Haaksbergen en Lochem. Met deze fabriek zal TKF zich specifiek toerusten op de productie van zeekabels waarmee windturbines van offshore windparken kunnen worden aangesloten op energiestations. TKF is een gevestigde speler in deze markt. De fabriek zal een fors hogere productiecapaciteit krijgen dan de bestaande faciliteit in Lochem en krijgt een prachtige ligging aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven. TKF verwacht eind 2023 met de eerste productie te starten.

Vier heimachines voeren er momenteel funderingswerkzaamheden uit. Op de foto zijn de bouwwerkzaamheden op het zeven hectare grote terrein achter de zware ladingkade duidelijk zichtbaar.

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer