Centrum Delfzijl krijgt in 2018 een compleet gezondheidscentrum

1 dec 2016Nieuws

In Delfzijl blijft ook na de sluiting van het Delfzicht ziekenhuis de zorg voor de inwoners overeind. De huisartsen uit de regio Delfzijl hebben daar afspraken over gemaakt met de betrokken gemeenten, zorginstellingen en de Ommelander Ziekenhuisgroep.

Vergrijzing en krimp
Aanleiding is de verplaatsing van het Delfzicht ziekenhuis uit Delfzijl. Ook het gegeven dat de regio te maken heeft met steeds ouder wordende inwoners, minder jongeren en krimp van het totaal aantal inwoners in het gebied speelt mee.

Blijven dankzij samenwerking
Een deel van de ziekenhuiszorg, zoals huisartsenbedden, röntgenfaciliteiten en patientenbegeleiding moet dankzij de samenwerking in de regio blijven. ‘Deze vormen van samenwerking hebben we nodig om de kwaliteit van zorg heel goed te houden’, zegt huisarts Roland Riemersma uit Delfzijl.

Waarom sluit Delfzicht?
Er komt een nieuw ziekenhuis in Scheemda. Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis (OZG) moet de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl vervangen. Dat betekent voor de mensen in Delfzijl dat ze langer onderweg zijn naar het ziekenhuis.

De bestuursvoorzitter van het OZG, Albert Koeleman zei vorig jaar dat ‘in de huidige locaties niet voldoende kwaliteit kan worden geboden.

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer