Centrum Delfzijl krijgt in 2018 een compleet gezondheidscentrum

1 dec 2016Nieuws

In Delfzijl blijft ook na de sluiting van het Delfzicht ziekenhuis de zorg voor de inwoners overeind. De huisartsen uit de regio Delfzijl hebben daar afspraken over gemaakt met de betrokken gemeenten, zorginstellingen en de Ommelander Ziekenhuisgroep.

Vergrijzing en krimp
Aanleiding is de verplaatsing van het Delfzicht ziekenhuis uit Delfzijl. Ook het gegeven dat de regio te maken heeft met steeds ouder wordende inwoners, minder jongeren en krimp van het totaal aantal inwoners in het gebied speelt mee.

Blijven dankzij samenwerking
Een deel van de ziekenhuiszorg, zoals huisartsenbedden, röntgenfaciliteiten en patientenbegeleiding moet dankzij de samenwerking in de regio blijven. ‘Deze vormen van samenwerking hebben we nodig om de kwaliteit van zorg heel goed te houden’, zegt huisarts Roland Riemersma uit Delfzijl.

Waarom sluit Delfzicht?
Er komt een nieuw ziekenhuis in Scheemda. Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis (OZG) moet de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl vervangen. Dat betekent voor de mensen in Delfzijl dat ze langer onderweg zijn naar het ziekenhuis.

De bestuursvoorzitter van het OZG, Albert Koeleman zei vorig jaar dat ‘in de huidige locaties niet voldoende kwaliteit kan worden geboden.

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer