Centrum Delfzijl krijgt in 2018 een compleet gezondheidscentrum

1 dec 2016Nieuws

In Delfzijl blijft ook na de sluiting van het Delfzicht ziekenhuis de zorg voor de inwoners overeind. De huisartsen uit de regio Delfzijl hebben daar afspraken over gemaakt met de betrokken gemeenten, zorginstellingen en de Ommelander Ziekenhuisgroep.

Vergrijzing en krimp
Aanleiding is de verplaatsing van het Delfzicht ziekenhuis uit Delfzijl. Ook het gegeven dat de regio te maken heeft met steeds ouder wordende inwoners, minder jongeren en krimp van het totaal aantal inwoners in het gebied speelt mee.

Blijven dankzij samenwerking
Een deel van de ziekenhuiszorg, zoals huisartsenbedden, röntgenfaciliteiten en patientenbegeleiding moet dankzij de samenwerking in de regio blijven. ‘Deze vormen van samenwerking hebben we nodig om de kwaliteit van zorg heel goed te houden’, zegt huisarts Roland Riemersma uit Delfzijl.

Waarom sluit Delfzicht?
Er komt een nieuw ziekenhuis in Scheemda. Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis (OZG) moet de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl vervangen. Dat betekent voor de mensen in Delfzijl dat ze langer onderweg zijn naar het ziekenhuis.

De bestuursvoorzitter van het OZG, Albert Koeleman zei vorig jaar dat ‘in de huidige locaties niet voldoende kwaliteit kan worden geboden.

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer