Centrum over windenergie op zee van start in de Eemshaven

23 okt 2020Nieuws

In de Eemshaven is het Offshore Wind Innovation Centre (OWIC) van start gegaan. Dat is een informatie-, trainings- en innovatiecentrum gericht op bedrijven en instellingen die zich bezighouden met windenergie op zee.

Het is gevestigd in een pand op een terrein waar nu al veel startende bedrijven in de offshore windenergie zijn.

Eemshaven als spil

De Eemshaven is inmiddels een van de belangrijkste havens voor de bouw en onderhoud van windparken op de Noordzee. Zestien van die parken zijn al vanuit de Eemshaven aangelegd.

 

Momenteel is de haven de uitvalsbasis voor de bouw van het windpark Hornsea Two voor de Engelse kust. Dat wordt het grootste windpark op zee ter wereld.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer