Centrum over windenergie op zee van start in de Eemshaven

23 okt 2020Nieuws

In de Eemshaven is het Offshore Wind Innovation Centre (OWIC) van start gegaan. Dat is een informatie-, trainings- en innovatiecentrum gericht op bedrijven en instellingen die zich bezighouden met windenergie op zee.

Het is gevestigd in een pand op een terrein waar nu al veel startende bedrijven in de offshore windenergie zijn.

Eemshaven als spil

De Eemshaven is inmiddels een van de belangrijkste havens voor de bouw en onderhoud van windparken op de Noordzee. Zestien van die parken zijn al vanuit de Eemshaven aangelegd.

 

Momenteel is de haven de uitvalsbasis voor de bouw van het windpark Hornsea Two voor de Engelse kust. Dat wordt het grootste windpark op zee ter wereld.

Bron: RTVNoord.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer