Commissaris van de Koning duikt op bij Duikbedrijf DTS

1 nov 2016Nieuws

In het kader van zijn kennismakingsronde door Groningen, bracht de dit jaar aangetreden Commissaris van de Koning René Paas onlangs een bezoek aan Duikbedrijf DTS in Grijpskerk. Aan de hand van een aantal demonstraties zag Paas hoe de duikers van DTS inzetbaar zijn voor tal van onderwaterklussen, van inspecties en reparaties tot hulpverlening bij calamiteiten.

Onlangs was Duik- en Servicebedrijf DTS een van de drie winnaars van de actie ‘Nodig de nieuwe Commissaris van de Koning uit’, die werd uitgeschreven om René Paas kennis te laten maken met inwoners, instellingen en ondernemingen die hij de komende jaren als CdK zal dienen.

Uit al die aanmeldingen werd onder meer DTS gekozen als onderdeel van Paas’ kennismakingstournee. Daarom mocht Marthijn Gernaat, directeur van DTS, de commissaris onlangs ontvangen op de DTS Waterfront Brigade Training Facility, waar onder het genot van een hapje en drankje een aantal demonstraties werd gegeven.

Als snel bleek Paas wel feeling te hebben met de werkzaamheden van DTS: hij heeft zelf namelijk ook enige duikervaring. De commissaris van de Koning bleek dan ook zeer belangstellend in de wijze waarop Gernaat zijn bedrijf inzet op zoveel verschillende terreinen. Naast werkzaamheden op het gebied van de water infrastructuur en het verlenen van duikassistentie bij calamiteiten is DTS bijvoorbeeld ook zeer actief voor de scheepvaart, offshore industrieën en ook voor particulieren op het gebied van bijvoorbeeld beschoeiinginspectie en -reparatie.

Voor de demonstraties sloeg DTS de handen ineen met een ander toonaangevend Gronings bedrijf: STOPAQ, fabrikant van afdichtingmaterialen. Bij zijn werkzaamheden maakt DTS vaak gebruik van de producten van STOPAQ, zoals de innovatieve SEALTAQ Repair Filler, die door DTS vaak wordt gebruikt bij onderwater reparaties van constructies als bruggen, sluizen, kades en beschoeiingen. In  de duiktank werd een demonstratie gegeven van het inpakken van een stalen buispaal  onder de waterlijn. Via deze methode is de buispaal beschermd tegen onder meer door de getijden veroorzaakte corrosie.

Een tweede onderwaterdemonstratie richtte zich op de laswerkzaamheden die de duikers van DTS verrichten. Ook hier kon de commissaris van de Koning de werkzaamheden goed volgen via een raam in de oefentanks.

Tijdens het bezoek van Paas heeft DTS-directeur Marthijn Gernaat aangegeven graag met de overheid in gesprek te willen over hoe de beroepsduikwereld meer kan betekenen en beter kan samenwerken met de overheid. Volgens hem zou bijvoorbeeld de inzetbaarheid van duikers bij de brandweer beter kunnen worden ondersteund en uitgebreid. DTS hoopt in de nabije toekomst hierover verdere gesprekken te kunnen voeren.

www.duikbedrijfdts.nl

Bron: Economie Groningen

Meer nieuws in deze categorie

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

DelfSail ontbijtbijeenkomst 13 juni 2024

Op donderdag 13 juni  om 08.00 uur vertrekt de Regina Andrea vanaf de drijvende steiger in Delfzijl voor een vaartocht met een aantal doelen: - netwerken met leden (ook van andere lokale businessclubs) - geld inzamelen voor de commissie Social Affairs (vrijwillige...

Lees meer
Subsidie voor Eemshydrogen

Subsidie voor Eemshydrogen

Marinus Tabak, COO EWE, postte zojuist het volgende bericht: Met grote trots kunnen we vandaag het nieuws delen dat wij als RWE subsidie toegekend hebben gekregen voor ons 50MW groene waterstofproject, Eemhydrogen, in de Eemshaven. Dit geweldige nieuws markeert een...

Lees meer