Congres ‘De Wil van Groningen’: Groninger ondernemers zetten de schouders onder armoede

9 mei 2019Nieuws

Op dinsdag 7 mei kwamen meer dan 100 ondernemers bijeen in het Best Western Plaza Hotel in Groningen, om samen hun schouders te zetten onder de schuldenproblematiek.

Met een openingswoord van burgemeester Peter den Oudsten, waarin hij de zaal vertelde hoe ontwrichtend de armoede is voor onze samenleving, werd de middag afgetrapt. Ron Steenkuijl, voorzitter stichting Helden van de Wil en founder van de schuldenapp fiKks, vertelde vervolgens aan de aanwezigen wat zij als werkgever kunnen doen om medewerkers met financiële problemen te helpen.

fiKks werkt als een soort datingapp waarin een hulpvrager kan ‘swipen’ voor zijn of haar buddy, die vervolgens meekijkt en helpt om weer het overzicht te krijgen. De eerste buddy van fiKks, oud-minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, kwam ook aan het woord en vertelde over zijn ervaringen met de app.

Aan de oproep om de Wil te tonen mee te doen met fiKks, werd zeker gehoor gegeven: het grootste deel van de zaal gaf aan dat zij zich met hun organisatie gaan inzetten voor armoede.

Het congres in het Best Western Hotel maakt deel uit van een reeks congressen over dit onderwerp die in grote Nederlandse steden worden gehouden. Het congres in Groningen werd mogelijk gemaakt door ondernemer Albert-Jan Postma van opleidingsbedrijf Freia.

 

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer