Congres ‘De Wil van Groningen’: Groninger ondernemers zetten de schouders onder armoede

9 mei 2019Nieuws

Op dinsdag 7 mei kwamen meer dan 100 ondernemers bijeen in het Best Western Plaza Hotel in Groningen, om samen hun schouders te zetten onder de schuldenproblematiek.

Met een openingswoord van burgemeester Peter den Oudsten, waarin hij de zaal vertelde hoe ontwrichtend de armoede is voor onze samenleving, werd de middag afgetrapt. Ron Steenkuijl, voorzitter stichting Helden van de Wil en founder van de schuldenapp fiKks, vertelde vervolgens aan de aanwezigen wat zij als werkgever kunnen doen om medewerkers met financiële problemen te helpen.

fiKks werkt als een soort datingapp waarin een hulpvrager kan ‘swipen’ voor zijn of haar buddy, die vervolgens meekijkt en helpt om weer het overzicht te krijgen. De eerste buddy van fiKks, oud-minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, kwam ook aan het woord en vertelde over zijn ervaringen met de app.

Aan de oproep om de Wil te tonen mee te doen met fiKks, werd zeker gehoor gegeven: het grootste deel van de zaal gaf aan dat zij zich met hun organisatie gaan inzetten voor armoede.

Het congres in het Best Western Hotel maakt deel uit van een reeks congressen over dit onderwerp die in grote Nederlandse steden worden gehouden. Het congres in Groningen werd mogelijk gemaakt door ondernemer Albert-Jan Postma van opleidingsbedrijf Freia.

 

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer