Cruiseschip Norwegian Encore naar verwachting dinsdag in de Eemshaven

26 sep 2019Nieuws

Het nieuwste cruiseschip van de Norwegian Cruise Line, Norwegian Encore, zal naar verwachting op maandag 30 september de werf in Papenburg verlaten en naar de Eemshaven varen. De aankomst in Eemshaven is gepland voor woensdagochtend. Later zal het schip de technische en nautische testen op de Noordzee ondergaan voordat het eind oktober in de Bremerhaven wordt afgeleverd.

Maandag 30 september
ca. 18:30 uur schip in wachtpositie (Papenburg)
ca. 22:00 uur Passeer de Dockschleuse werf (Papenburg)

Dinsdag 1 oktober
ca. 03:30 uur De Weener-brug passeren (Weener)
ca. 05:45 uur Over de Jann-Berghaus-brug (Leer)
ca. 09:30 aankomst Ems barrage (Gandersum)
ongeveer 15:00 uur passeren Emsperrwerk
ongeveer 16:30 uur passeren Emden

Alle informatie is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden, de waterstanden en dus zonder garantie. Tijdverschuivingen zijn op korte termijn mogelijk!

De Noorse Encore  vaart achteruit over de Ems naar de Noordzee. Dit type overdracht heeft zich bewezen vanwege zijn betere manoeuvreerbaarheid. De overdracht beheert het schip met de steun van twee sleepboten.

Het 169.145 GT  zware cruiseschip Norwegian Encore is een van de grootste cruiseschepen die in Duitsland zijn gebouwd en biedt plaats aan 4.004 passagiers. Nadat de technische en nautische proefvaarten op de Noordzee zijn uitgevoerd, wordt het schip eind oktober overgedragen aan de rederij in Bremerhaven.

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie