Cruiseschip toont zich zaterdag aan publiek

16 feb 2018Nieuws

Papenburg Het cruiseschip Norwegian Bliss verlaat zaterdag het overdekte dok van de Meyer Werft in Papenburg. Het vaart in maart naar de Eemshaven.
 

Voor liefhebbers van cruiseschepen en speciale scheepsmanoeuvres is het zaterdag een uitgelezen dag. Niet alleen om het 334 meter lange en 41,4 meter brede cruiseschip voor het eerst te zien; ook gaat een 140 meter groot onderdeel van cruiseschip Aida Nova onderdak. Dat deel ligt al sinds december in de haven.

IJs en weder dienende begint het uitdokken om acht uur ’s ochtends. Zodra het schip aan de kade ligt wordt de schoorsteen bevestigd. Norwegian Bliss is het derde van vier cruiseschepen die voor rederij Norwegian Cruise Line (NCL) worden gebouwd. Het vierde volgt volgend jaar.

In het weekend van 10 en 11 maart komt Norwegian Bliss naar de Eemshaven. In de weekeinden voor de tocht over de Eems wordt het schip getest en worden 1600 crewleden aan boord getraind.

Het schip ligt enkele weken in de Eemshaven voordat het officieel wordt overgedragen aan de rederij. Tot die tijd worden op zee nog diverse tests uitgevoerd.

 

bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Verslag golftoernooi 29 juni 2022

Op woensdag 29 juni werd op het terrein van Golfclub Duurswold het jaarlijkse Eemsdelta Open Golftoernooi georganiseerd. Het was wederom een prachtige dag, vol met oude en nieuwe contacten en waarbij het weer ons wederom niet in de steek liet. De wedstrijd (gespeeld...

Lees meer
Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer