Cruiseschip toont zich zaterdag aan publiek

16 feb 2018Nieuws

Papenburg Het cruiseschip Norwegian Bliss verlaat zaterdag het overdekte dok van de Meyer Werft in Papenburg. Het vaart in maart naar de Eemshaven.
 

Voor liefhebbers van cruiseschepen en speciale scheepsmanoeuvres is het zaterdag een uitgelezen dag. Niet alleen om het 334 meter lange en 41,4 meter brede cruiseschip voor het eerst te zien; ook gaat een 140 meter groot onderdeel van cruiseschip Aida Nova onderdak. Dat deel ligt al sinds december in de haven.

IJs en weder dienende begint het uitdokken om acht uur ’s ochtends. Zodra het schip aan de kade ligt wordt de schoorsteen bevestigd. Norwegian Bliss is het derde van vier cruiseschepen die voor rederij Norwegian Cruise Line (NCL) worden gebouwd. Het vierde volgt volgend jaar.

In het weekend van 10 en 11 maart komt Norwegian Bliss naar de Eemshaven. In de weekeinden voor de tocht over de Eems wordt het schip getest en worden 1600 crewleden aan boord getraind.

Het schip ligt enkele weken in de Eemshaven voordat het officieel wordt overgedragen aan de rederij. Tot die tijd worden op zee nog diverse tests uitgevoerd.

 

bron: Groningen Seaports

Meer nieuws in deze categorie

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

RWE bouwt mega-batterij in Eemshaven

Batterij kan een uur lang de rol van elektriciteitscentrale kan overnemen Het Duitse energieconcern RWE bouwt in de Eemshaven een enorme batterij. Die moet eraan bijdragen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar kunnen worden afgestemd. De batterij komt...

Lees meer
Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Netwerkbijeenkomst 7 september 2023

Op de warme donderdagmiddag van 7 september mocht Eemshaven.info vele leden ontmoeten voor haar Netwerkbijeenkomst. Deze keer werden 3 podiumgasten geïnterviewd over hun vakgebied. De gedeputeerde Henk Emmens informeerde de zaal over de kansen die er volgens hem de...

Lees meer
Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Enjoy Bedrijfskleding neemt Proron Workwear over

Per 1 september 2023 wordt Proron Workwear overgenomen door Enjoy Bedrijfskleding. Beide bedrijven passen uitstekend bij elkaar door hun persoonlijke service, kwaliteit en no-nonsense benadering. Eigenaar Ronald van der Toorn van Proron heeft in 10 jaar een...

Lees meer