De AIDA NOVA ligt in de Eemshaven

10 okt 2018Nieuws

Cruiseschip AIDANova is het Emssperrwerk bij Gandersum dinsdagmiddag feilloos gepasseerd. Het was het laatste knelpunt in de 55 kilometer lange route dat het schip vanaf de Meyer Werft in Papenburg moet afleggen.

Tegen de verwachting in, arriveerde het schip eerder in de Eemshaven. Tegen half negen dinsdagavond was het cruiseschip al in de Eemshaven.

Honderden mensen stonden 's middags langs de dijk om het reuzenschip van dichtbij te kunnen zien. Van bovenaf is duidelijk te zien hoe het schip er uitziet. Met het lied Say Goodbye namen kapitein en bemanning afscheid van Duitsland.   

Het bijna 1 miljard euro kostende schip van rederij AIDA Cruises in Rostock vaart op LNG. Een primeur in de cruisebranche. In de Eemshaven krijgt het schip een plek in de Julianahaven. Daar blijft het voorlopig tot en met vrijdag liggen, voordat het zaterdag naar de Noordzee gaat om enkele tests uit te voeren.

Het schip blijft tot halverwege november in de Noord-Groninger haven, waarna het naar Bremerhaven gaat om officieel overgedragen te worden aan de Duitse rederij.

AIDA Nova in cijfers

Lengte: 337 meter
Breedte: 42 meter
Deck: 20
Brandstof: LNG, een primeur
Snelheid: 17 knopen
Cabines: 2626
Hoogte van waterspiegel tot nok: 65 meter
Kosten: bijna een miljard euro

 

Bron en filmpje: DvhN.nl

 

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer