De Kroonborg genomineerd voor prestigieuze prijs

11 sep 2015Nieuws

 

ROTTERDAM – De Kroonborg, het innovatieve onderhoudsschip van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), is genomineerd voor de award 'Schip van het Jaar'.

Het schip is voorgedragen door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied (KNVTS).

Onderscheidend
Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een schip dat is ontworpen en gebouwd in Nederland en zich onderscheidt op het gebied van innovatie, design, economie, duurzaamheid en veiligheid.

In februari dit jaar werd de Kroonborg gedoopt in Delfzijl, waar het werd gebouwd door Koninklijke Niestern Sander. Reder Koninklijke Wagenborg ondersteunt de NAM de komende tien jaar met de offshore operaties voor gaswinning.

Economische impuls
De bouw en de inzet van de Kroonborg is een economische impuls voor Noord-Nederland en een bewijs van het innovatieve karakter van de maritieme sector in deze regio.

Op 2 november maakt de KNVTS in Rotterdam bekend welk schip de prijs wint. 

 

Bron:RTV Noord

Meer nieuws in deze categorie

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Evenement ‘Vaart maken met internationalisering’

Graag nodigen we jou uit om op maandag 27 juni op een unieke locatie in de Eemshaven deel te nemen aan ons evenement ‘Vaart maken met internationalisering’. Op de net geopende Romantika van Holland Norway Lines nemen we jou een middag mee in de wereld van...

Lees meer