Definitief ontwerp zeedijk bij Delfzijl in 360 graden te bekijken

25 apr 2018Nieuws

 

 

Delfzijl – Op dinsdagavond 24 april 2018 ontvingen waterschap Noorderzijlvest en aannemerscombinatie Ommelanderdiek bewoners van Delfzijl en andere geïnteresseerden op een informatieavond over de dijkverbetering tussen Eemshaven en Delfzijl. De definitieve ontwerpen van de dijk binnen de bebouwde kom van Delfzijl zijn gepresenteerd en de uitvoeringsplanning is toegelicht.

Eisse Luitjens, dagelijks bestuurslid van het waterschap Noorderzijlvest is blij dat de definitieve ontwerpen van de dijk er liggen: ‘We kunnen nu hard aan de slag met de daadwerkelijke dijkverbetering. Iedereen kan het werk aan de dijk nu meebeleven. Via mooie beelden op internet, in het bezoekerscentrum en bijvoorbeeld op de Dag van de Bouw op 2 juni.’

 

Voor de veiligheid wordt de zeedijk bij het stadstrand in Delfzijl, langs Delfzijl Noord tot natuurgebiedje Voolhok ongeveer 10 meter hoog. Dat is 1 tot 2 meter hoger dan de huidige dijk. Aan de landzijde van de dijk komt een nieuwe steunberm van 20 tot 25 meter. Ook komt er op de buitenkant van de dijk meer asfalt. Bij Delfzijl is de dijk omgelegd voor het stadsstrand en over de hele lengte komt een fietspad op en langs de dijk.

Beleef de nieuwe dijk in 360 graden
De ontwerpen van de zeedijk zijn vanaf 25 april te bekijken in een 360 graden platform. Via de website en in het bezoekerscentrum met een virtual realitybril. In het platform vindt u ook meer informatie over de uitvoering van het werk, zoals de planning.

Uitvoeringsplanning: dijk gereed eind 2019
Aannemerscombinatie Ommerlanderdiek voert het werk uit. Eind 2019 zijn de werkzaamheden klaar en is de dijk weer toegankelijk voor publiek. Het strand van Delfzijl is nu nog toegankelijk voor publiek en wordt na de Pinksterfeesten 2018 ook afgesloten voor het werk aan de dijk.

Nieuwe veiligheidsnormen
Het stuk zeedijk van twaalf kilometer tussen Delfzijl en Eemshaven is het eerste in ons land dat volgens de nieuwste veiligheidsnormen én aardbevingsbestendige uitvoering versterkt wordt. Daarnaast is het een dijkverbetering met aandacht voor natuur, recreatie én economie. De realisatie van de verbetering van de zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl kost 123,2 miljoen euro. De dijkverbetering is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma, een alliantie van de waterschappen en Rijkswaterstaat.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Peperduur cruiseschip onderweg naar Eemshaven

Peperduur cruiseschip onderweg naar Eemshaven

Dit maakt de Silver Nova een van de meest luxueuze schepen ooit van Meyer Werft Voor het eerst in jaren laat Meyer Werft weer een cruiseschip afbouwen in de Eemshaven. En niet zomaar een schip. De Silver Nova is een van de meest luxueuze, duurste en innovatiefste...

Lees meer
Eemshaven 50 jaar  – Feest op 10 juni

Eemshaven 50 jaar – Feest op 10 juni

Op 7 juni is het 50 jaar geleden dat de Eemshaven feestelijk werd geopend door koningin Juliana. Ter ere hiervan vindt zaterdag 10 juni een open dag plaats in de Eemshaven. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in de Eemshaven, zoals bedrijfsbezoeken en...

Lees meer