Definitief ontwerp zeedijk bij Delfzijl in 360 graden te bekijken

25 apr 2018Nieuws

 

 

Delfzijl – Op dinsdagavond 24 april 2018 ontvingen waterschap Noorderzijlvest en aannemerscombinatie Ommelanderdiek bewoners van Delfzijl en andere geïnteresseerden op een informatieavond over de dijkverbetering tussen Eemshaven en Delfzijl. De definitieve ontwerpen van de dijk binnen de bebouwde kom van Delfzijl zijn gepresenteerd en de uitvoeringsplanning is toegelicht.

Eisse Luitjens, dagelijks bestuurslid van het waterschap Noorderzijlvest is blij dat de definitieve ontwerpen van de dijk er liggen: ‘We kunnen nu hard aan de slag met de daadwerkelijke dijkverbetering. Iedereen kan het werk aan de dijk nu meebeleven. Via mooie beelden op internet, in het bezoekerscentrum en bijvoorbeeld op de Dag van de Bouw op 2 juni.’

 

Voor de veiligheid wordt de zeedijk bij het stadstrand in Delfzijl, langs Delfzijl Noord tot natuurgebiedje Voolhok ongeveer 10 meter hoog. Dat is 1 tot 2 meter hoger dan de huidige dijk. Aan de landzijde van de dijk komt een nieuwe steunberm van 20 tot 25 meter. Ook komt er op de buitenkant van de dijk meer asfalt. Bij Delfzijl is de dijk omgelegd voor het stadsstrand en over de hele lengte komt een fietspad op en langs de dijk.

Beleef de nieuwe dijk in 360 graden
De ontwerpen van de zeedijk zijn vanaf 25 april te bekijken in een 360 graden platform. Via de website en in het bezoekerscentrum met een virtual realitybril. In het platform vindt u ook meer informatie over de uitvoering van het werk, zoals de planning.

Uitvoeringsplanning: dijk gereed eind 2019
Aannemerscombinatie Ommerlanderdiek voert het werk uit. Eind 2019 zijn de werkzaamheden klaar en is de dijk weer toegankelijk voor publiek. Het strand van Delfzijl is nu nog toegankelijk voor publiek en wordt na de Pinksterfeesten 2018 ook afgesloten voor het werk aan de dijk.

Nieuwe veiligheidsnormen
Het stuk zeedijk van twaalf kilometer tussen Delfzijl en Eemshaven is het eerste in ons land dat volgens de nieuwste veiligheidsnormen én aardbevingsbestendige uitvoering versterkt wordt. Daarnaast is het een dijkverbetering met aandacht voor natuur, recreatie én economie. De realisatie van de verbetering van de zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl kost 123,2 miljoen euro. De dijkverbetering is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma, een alliantie van de waterschappen en Rijkswaterstaat.

 

Bron: Eemskrant.nl

Meer nieuws in deze categorie

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Flonk Hotels wint Dutch Hotel Award 2024

Ook in 2024 zocht de Dutch Hotel Award het beste hotelmanagementteam van Nederland. Deze editie is het thema ‘High Tech, High Touch’. Hoe vind je als hotelmanagementteam de optimale balans tussen de “afstandelijke”, maar niet meer weg te denken, techniek en...

Lees meer
Delfsail Vaartocht 2024

Delfsail Vaartocht 2024

Op de eerste dag van Delfsail 2024, 13 juni, kwamen leden van de netwerkorganisaties CC Ventus, Top of Holland en Eemshaven.info om 8 uur bij elkaar op de kade van Delfzijl om in te schepen op de 'Regina Andrea' voor een vaartocht en ontbijt. De bijeenkomst werd...

Lees meer
Nieuwsbrief 03

Nieuwsbrief 03

Zojuist verschenen, vers van de pers: de derde nieuwsbrief van Eemshaven.info. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.   Veel leesplezier!

Lees meer