DelfSail 2021 is opnieuw ‘Endorsed Event by STI’

27 mei 2020Nieuws

Recent werd overeenstemming bereikt tussen DelfSail en SailTraining International (STI) in Engeland, over de status van DelfSail 2021 als ‘Endorsed Event’. Beide partijen zijn verheugd over de hernieuwde samenwerking!

Overigens waren ook de edities 1998, 2003, 2009 en 2016 Endorsed Events. De editie van 1991 was onderdeel van de Tall Ships Races 1991als finishhaven.

De overeenstemming betekent onder andere, dat DelfSail 2021 meegenomen wordt in alle uitingen van de STI in de komende tijd, onderweg naar juni 2021. Dit zal zowel de werving van -als de bekendheid bij -de internationale Tall Ships nog meer ten goede komen. DelfSail staat goed bekend bij de schepen en wij verwachten dan ook een grote vloot te kunnen verwelkomen.

Sail Training International is de organisatie die -destijds onder de naam Sail Training Association– de eerste Tall Ships Races initieerde in de jaren vijftig. In die tijd waren er nog weinig trainingsschepen over, waarbij de Russen echter een aanzienlijk aandeel hadden verkregen. Schepen zoals de Kruzenshtern en de Sedov bijvoorbeeld, werden na de oorlog in het kader van herstelbetalingen geschonken aan Rusland. Op het moment dat er voor de eerste keer een kleine vloot van grote Tall Ships bij elkaar werd gebracht in Engeland, bleek dit een doorslaand succes.

Sinds die jaren zijn deuitgangspuntenvan de STIonveranderd gebleven. Het samenbrengen van jongeren uit verschillende culturen en religies, om daardoor meer begrip voor elkaar te bevorderen,is nog steeds één van de uitgangspunten. Maar ook het leren samenwerken vanuit verschillende situaties en het stimuleren van internationale vriendschappen.Aan boord zijn alle trainees (15-25 jaar) immers gelijk, er zijn geen verschillen vanwege ras, geloof of afkomst.

Voor het jaar 2020 zijn alle Sailevenementen in Europa afgelast. DelfSail 2021 zal voorafgaand aan de Tall Ships Race 2021 plaatsvinden, die start in Klaipeda. Dit evenement vindt plaats in het Baltisch gebied. Aansluitend zal de vervallen Tall Ships Race 2020 in de Middellandse Zee alsnog worden gehouden in 2021.Wij hopen op een gezond 2021 voor allen!

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer