DelfSail 2021 wordt DelfSail 2024: grootse maritieme evenement drie jaar uitgesteld

26 feb 2021Nieuws

Het uitgestelde grootse maritieme evenement DelfSail 2021 wordt in 2024 gehouden: DelfSail 2024.

In de afgelopen maanden heeft binnen het bestuur intensief overleg plaatsgevonden, om tot een weloverwogen besluit te komen voor de zevende editie van DelfSail. De beslissing om DelfSail 2021 uit te stellen werd gevolgd door onderzoek, naar het meest geschikte jaar voor de herkansing.

Door de geplande grootscheepse herinrichting van het centrum in Delfzijl in 2022 en daarnaast ook Sail Harlingen in datzelfde jaar, viel 2022 af. Met Sail Den Helder in juni 2023 bleek ook dat jaar geen optie. Maar binnen de internationale kalender voor Sailmanifestaties liggen voor het jaar 2024 alle kansen open om een goed evenement met honderdduizenden bezoekers op poten te zetten.

„Sinds DelfSail 1986 hebben wij een uitstekende band met de Engelse organisatie Sail Training International (STI) opgebouwd, initiator sinds de jaren 50 van de allereerste Tall Ships Races ooit’,”vertelt voorzitter Jan Koolhof. „Hetzelfde geldt voor haar dochter Sail Training Association Netherlands (STAN). In 2024 zal de Race opnieuw in het Baltisch gebied plaatsvinden, net zoals nu voor 2021 was bedoeld. In de komende tijd wordt door ons verder onderzocht op welke wijze DelfSail kan en wil participeren in het jaar 2024. Dat biedt in ieder geval veel kansen op een mooie en grote vloot met interessante Tall Ships.”

„In de komende maanden wordt verder gebouwd aan de plannen voor 2024, vanuit een bevlogen bestuur, vrijwilligers en overige projectorganisatie. De langere voorbereidingstijd tussen nu en 2024 biedt ook veel nieuwe kansen, zowel voor sponsoren, voor de werving van schepen als voor de feitelijke invulling van het evenement.” De vorderingen zijn te volgen via: www.delfsail.nl en social media.

Bron: Eemsbode.nl

Meer nieuws in deze categorie

Eemshaven.info Nieuwsbrief 04

Eemshaven.info kijkt terug op een mooi, eerste half jaar van 2024. Zo hebben we 2 interessante, goedbezochte, netwerkbijeenkomsten gehouden, hebben we 2 actieve evenementen gehad en hebben we een mooie themabijeenkomst meegemaakt in het Flonk-Hotel. Daarnaast heb ik...

Lees meer

Eemshaven.info golftoernooi 2024

Donderdag 27 juni was de schitterend gelegen golfbaan van de Groningse Golfclub Duurswold de locatie voor het Eemshaven.Info Golftoernooi: Naast het toernooi konden ook aspirant en beginnende golfers deze dag aan de slag bij de golfclinic. De winnaar van het toernooi...

Lees meer