DelfSail 2021 wordt DelfSail 2024: grootse maritieme evenement drie jaar uitgesteld

26 feb 2021Nieuws

Het uitgestelde grootse maritieme evenement DelfSail 2021 wordt in 2024 gehouden: DelfSail 2024.

In de afgelopen maanden heeft binnen het bestuur intensief overleg plaatsgevonden, om tot een weloverwogen besluit te komen voor de zevende editie van DelfSail. De beslissing om DelfSail 2021 uit te stellen werd gevolgd door onderzoek, naar het meest geschikte jaar voor de herkansing.

Door de geplande grootscheepse herinrichting van het centrum in Delfzijl in 2022 en daarnaast ook Sail Harlingen in datzelfde jaar, viel 2022 af. Met Sail Den Helder in juni 2023 bleek ook dat jaar geen optie. Maar binnen de internationale kalender voor Sailmanifestaties liggen voor het jaar 2024 alle kansen open om een goed evenement met honderdduizenden bezoekers op poten te zetten.

„Sinds DelfSail 1986 hebben wij een uitstekende band met de Engelse organisatie Sail Training International (STI) opgebouwd, initiator sinds de jaren 50 van de allereerste Tall Ships Races ooit’,”vertelt voorzitter Jan Koolhof. „Hetzelfde geldt voor haar dochter Sail Training Association Netherlands (STAN). In 2024 zal de Race opnieuw in het Baltisch gebied plaatsvinden, net zoals nu voor 2021 was bedoeld. In de komende tijd wordt door ons verder onderzocht op welke wijze DelfSail kan en wil participeren in het jaar 2024. Dat biedt in ieder geval veel kansen op een mooie en grote vloot met interessante Tall Ships.”

„In de komende maanden wordt verder gebouwd aan de plannen voor 2024, vanuit een bevlogen bestuur, vrijwilligers en overige projectorganisatie. De langere voorbereidingstijd tussen nu en 2024 biedt ook veel nieuwe kansen, zowel voor sponsoren, voor de werving van schepen als voor de feitelijke invulling van het evenement.” De vorderingen zijn te volgen via: www.delfsail.nl en social media.

Bron: Eemsbode.nl

Meer nieuws in deze categorie

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt  naar DelfSail 2024!

Tall Ship Guayas uit Ecuador komt naar DelfSail 2024!

DelfSail heeft opnieuw een aantal bijzondere tall ships weten vast te leggen. Daaronder Guayas uit Ecuador. Met haar gigantische vlag trekt het schip alle aandacht naar zich toe, in de felle nationale kleuren van Ecuador en met haar de bemanning op de ra’s. Volgens...

Lees meer