Delfsail: Etoile du Roy

10 jun 2020Nieuws

Deze prachtige replica werd in 1996 gebouwd als ‘Grand Turk’ in Marmaris – Turkije, voor de opnamen van de Engelse serie ‘Horatio Hornblower’, over één van Engelands grote zeehelden. De opnamen duurden van 1998 tot 2003. Daarna figureerde zij nog in een aantal andere Engelse films en televisieseries.

In 2010 werd zij verkocht naar Frankrijk, waarna haar naam werd gewijzigd in ‘Etoile du Roy’. Bij deze eigenaar – Bretagne Marines Croisieres uit St. Malo – maakt zij deel uit van een grotere vloot historische replica’s.

Het schip is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant uniek, met een prachtige historische ontvangstruimte voor de kapitein, hoogglans gelakt houtwerk en een indrukwekkende raampartij. Gebouwd als replica van een Engels Fregat uit 1745, heeft zij kanonnen aan boord die werkelijk kunnen schieten. De bemanning is soms gekleed zoals in 1745 en met haar bijzondere verschijning wordt zij regelmatig gevraagd in films, bijvoorbeeld in Nederland!

In de recente verfilming van het leven van Admiraal Michiel de Ruyter, speelde de Etoile du Roy een hoofdrol naast – uiteraard – de Admiraal.

Meer nieuws in deze categorie

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

Overname en herstart Purified Metal Company (PMC)

We willen graag een belangrijke update met jullie delen. Na een periode van uitdagingen is Purified Metal Company recentelijk overgenomen door vier Noordelijke ondernemers, met ervaring in verschillende sectoren zoals asbestsanering, vastgoed en machinebouw en die...

Lees meer