DelfSail haalt gigantische viermaster naar Groningen f

5 mei 2016Nieuws

DelfSail haalt dit jaar het megazeilschip de Kruzenshtern naar het nautische evenement. De viermaster ligt van 29 juni tot en met 3 juli in de Delfzijlster haven en zal daar veel publiek trekken. De organisatie meldt vrijdag dat de Kruzenshtern één van de meest populaire gasten zal zijn tijdens het evenement. Dat komt vooral omdat het de op één na grootste traditionele zeilschip van de wereld is dat nog vaart.

De Kruzenshtern is 114,5 meter lang en 14 meter breed. Het schip is 55 meter hoog en heeft dus vier masten. Tijdens DelfSail heeft het schip een crew van 220 man, waaronder 115 kadetten in opleiding. Bijzonder is dat de viermaster dit jaar z’n 90-jarige verjaardag viert.

Het schip is in 1926 gebouwd op de Tecklenburgwerf, vlakbij het Duitse Bremerhaven, en kwam in de vaart als Padua. Ze is onderdeel van de Flying-P-Line en het laatste zeilende vrachtschip dat werd gebouwd. In 1933-1934 zeilde de Padua in slechts 67 dagen van Hamburg naar Port Lincoln in Zuid-Australië; een record.

De Kruzenshtern is na de Tweede Wereldoorlog overgedragen aan de Sovjet-Unie. Het werd eigendom van de Marine en vaart nu namens het ministerie voor visserij tochten rond de wereld.

DelfSail is dit jaar het grootste publieksevenement van Noord-Nederland. Van 29 juni tot en met 3 juli kunnen bezoekers genieten van de grootste zeilschepen ter wereld en honderden historische vaartuigen. Ook zijn er veel optredens van grote artiesten in Delfzijl.
 

Bron: gic.nl

Meer nieuws in deze categorie

13 december Nederland – Japan innovatieforum

13 december Nederland – Japan innovatieforum

Woensdag 13 december komt een delegatie van Japanse chemiebedrijven op bezoek in Delfzijl. In de middag organiseren we samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Chemport Europe en NVNOM een Nederland - Japan Innovatie Forum. Het Nederland - Japan...

Lees meer
Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

Verslag netwerkbijeenkomst 11 november 2023

In de Eemsdeltahal in Delfzijl vond op zaterdag 11 november jl. de netwerkbijeenkomst plaats over ‘De economie van Noorden” en het belang van ondernemers daarbij. Op het podium waren Micky Adriaansens (demissionair minister van Economie en Klimaat), Roelien Kamminga...

Lees meer
IJzeren toekomst gloort voor PMC

IJzeren toekomst gloort voor PMC

Op de plek van schrootverwerker Purified Metal Company (PMC) en Aldel in Farmsum moet een keten van bedrijven komen die op basis van ijzerpoeder volledig circulaire energie kan leveren. De initiatiefnemers, Iron+, hebben vrijdag een bod neergelegd bij de curator van...

Lees meer