DelfSail haalt gigantische viermaster naar Groningen f

5 mei 2016Nieuws

DelfSail haalt dit jaar het megazeilschip de Kruzenshtern naar het nautische evenement. De viermaster ligt van 29 juni tot en met 3 juli in de Delfzijlster haven en zal daar veel publiek trekken. De organisatie meldt vrijdag dat de Kruzenshtern één van de meest populaire gasten zal zijn tijdens het evenement. Dat komt vooral omdat het de op één na grootste traditionele zeilschip van de wereld is dat nog vaart.

De Kruzenshtern is 114,5 meter lang en 14 meter breed. Het schip is 55 meter hoog en heeft dus vier masten. Tijdens DelfSail heeft het schip een crew van 220 man, waaronder 115 kadetten in opleiding. Bijzonder is dat de viermaster dit jaar z’n 90-jarige verjaardag viert.

Het schip is in 1926 gebouwd op de Tecklenburgwerf, vlakbij het Duitse Bremerhaven, en kwam in de vaart als Padua. Ze is onderdeel van de Flying-P-Line en het laatste zeilende vrachtschip dat werd gebouwd. In 1933-1934 zeilde de Padua in slechts 67 dagen van Hamburg naar Port Lincoln in Zuid-Australië; een record.

De Kruzenshtern is na de Tweede Wereldoorlog overgedragen aan de Sovjet-Unie. Het werd eigendom van de Marine en vaart nu namens het ministerie voor visserij tochten rond de wereld.

DelfSail is dit jaar het grootste publieksevenement van Noord-Nederland. Van 29 juni tot en met 3 juli kunnen bezoekers genieten van de grootste zeilschepen ter wereld en honderden historische vaartuigen. Ook zijn er veel optredens van grote artiesten in Delfzijl.
 

Bron: gic.nl

Meer nieuws in deze categorie

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Bouw bedrijfsverzamelgebouw Eemshaven van start

Start bouw het 67.000 vierkante meter grote bedrijfsverzamelgebouw van het Zwitserse Necron in de Eemshaven is een feit Aan de Borkumweg in de Eemshaven gaat de Zwitserse projectontwikkelaar, Necron Group AG (‘Necron’) het grondwerk starten voor de bouw van een...

Lees meer