DHSS wint contract voor helikopterdiensten naar windpark Deutsche Bucht

19 mrt 2019Nieuws

DHSS heeft een contract binnen gesleept voor het uitvoeren van helikopterdiensten voor het windpark Deutsche Bucht. Met het contract wordt een samenwerking aan gegaan met Van Oord, die het windpark Deutsche Bucht tevens bouwt.

Vanaf de locatie van DHSS op Den Helder Airport zullen helikoptervluchten voor het windpark Deutsche Bucht worden uitgevoerd. Deze locatie is volledig ingericht als A1 Offshore Energy helikopterbasis. Met alle faciliteiten en een thuisbasis voor verschillende helikopteroperators. Indien nodig kan de heliport in de Eemshaven ook worden ingezet, met de support base van DHSS Eemshaven om de hoek.

Al sinds 22 jaar is DHSS gevestigd op Den Helder Airport en recent heeft er een uitbreiding van kantoren plaatsgevonden, door de verwachte groei van offshore windactiviteiten. Afgelopen week tekende DHSS een contract met MHI Vestas voor tevens het Deutsche Bucht windpark. MHI Vestas zal de offshore servicehub van DHSS Eemshaven gebruiken als basis voor de inbedrijfstelling van turbines en de daaropvolgende 15-jare fase van Operation & Maintenance (O&M) werkzaamheden. De werkzaamheden voor MHI Vestas zullen met name gericht zijn op scheepsagentuur, warehousing en helikopterlogistiek.

”Met dit helikoptercontract voor Van Oord voor Deutsche Bucht is DHSS volledig betrokken bij de inbedrijfstelling en O&M fase van het windpark. DHSS biedt zo scheepsagentuur diensten aan plus helikopterdiensten voor twee betrokken partijen. Het kan leiden tot kostenbesparende operaties, omdat we ad-hoc kunnen handelen en helikopterdiensten voor Van Oord en MHI Vestas kunnen combineren”, zo zegt Wim Schouwenaar, CEO van DHSS.

Het Deutsche Bucht windpark krijgt straks een totale capaciteit van 269 megawatt en ligt op circa 95 kilometer vanaf het eiland Borkum. Van Oord is in 2017 geselecteerd voor de bouw van het windpark en verantwoordelijk voor ontwerp engineering, inkoop, constructie en instantie van de funderingen, kabels in het windpark, offshore-substations en het transport van 33 MHI Vestas V164-8.4 MW windturbines.

 

Bron: Eemshavenonline.nl

Meer nieuws in deze categorie